Nederlandstalige specialist nodig aan de Costa Blanca?

door admin
Nederlandstalige specialist nodig aan de Costa Blanca?

Voor Nederlandse en Belgische patiënten is het Nederlands Team opgericht. Dat is een compleet Nederlandstalig zorgteam bestaande uit artsen, gezondheidswerkers, vertalers en administratief personeel. Daarmee biedt HCB Hospitales haar patiënten het belangrijkste buitenlandse medische team aan de Spaanse oostkust. De internationaal georiënteerde en meertalige artsen en specialisten staan patiënten in hun eigen taal bij in het dichtstbijzijnde medische centrum.

Zorgmodel voor buitenlandse patiënten

HCB Hospitales heeft buitenlandse artsen in specialiteiten zoals longziekten, gynaecologie, cardiologie, chirurgie, dermatologie, huisartsgeneeskunde, interne geneeskunde, traumatologie en neurochirurgie. Meer dan 30 procent van het personeel van HCB Ziekenhuizen komt uit het buitenland. Op basis daarvan biedt de ziekenhuisgroep, geheel volgens het speciaal ingerichte zorgmodel voor buitenlandse patiënten, altijd specialisten aan die patiënten in hun eigen taal kunnen aanspreken. Als dit niet mogelijk is, staan een volledig vertaal- en tolkenteam en meertalige opnamediensten voor deze patiënten klaar. Zij spreken voornamelijk Nederlands, Engels, Duits, Scandinavisch, Slavisch en Arabisch.

Nederlands Team

Voor Nederlandse en Belgische patiënten heeft HCB Hospitales het Nederlands Team opgericht met de Nederlandstalige patiënt in gedachten. Dit team bestaat uit artsen, verpleegkundigen, vertalers en administratief medewerkers. Dankzij het Nederlands Team is HCB Hospitales goed te vergelijken met een Nederlands ziekenhuis. In de medische gids staan tal van Nederlandse specialisten. Zij werken met een Nederlands facturatiesysteem en hebben bovendien veel ervaring met de Nederlandse verzekeraars.

Door deze manier van werken kan HCB momenteel volledige dekking bieden aan 65% van de verzekerden in heel Nederland. Hierdoor vormt de groep ziekenhuizen dé referentie voor Nederlandse patiënten aan de Costa Blanca (Spanje).

Nederlandse specialisten

Het Nederlands Team HCB ziekenhuizen bestaat uit de volgende Nederlandse specialisten: Dr. Rongen (Algemene Chirurgie), Dr. Pasker (Longziekten), Dr. van Lochem (Cardiologie), Dr. de Vaan (Cardiologie), Dr. van der Haven (Traumatologie), dr. van Rijn (Traumatologie), dr. Vleugels (Gynaecologie) en dr. Valks (Dermatologie).

Kwaliteit, veiligheid en knowhow

HCB Hospitales is om vele redenen bereid om voor buitenlandse patiënten te zorgen. Deze twee redenen wil de groep benadrukken:

• HCB onderscheidt zich van andere ziekenhuizen omdat de groep als eerste particuliere ziekenhuis in de regio de meest prestigieuze Health Quality-accreditatie ter wereld heeft behaald, de Joint Commission International.

• Met de meer dan 35 jaar historie aan de Costa Blanca heeft HCB Hospitales ruime ervaring en knowhow opgebouwd wat betreft de behandeling van buitenlandse patiënten. Rond hen is een compleet zorgmodel opgericht.

Bekijk ook: Het verhaal achter hét ziekenhuis voor Nederlanders in Spanje

Dit vind je misschien ook leuk