Nieuw architectuurmuseum geopend in Madrid

door admin
Nieuw architectuurmuseum geopend in Madrid

Het museum dient als ontmoetingsplaats om zowel het verleden, het heden als de toekomst van de Spaanse architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur te verkennen. Het nieuwe museum ligt aan de Paseo de la Castellana 67, in de zogenaamde Arquería de Nuevos Ministerios. De bezoeker kan er drie tentoonstellingen en een audiovisuele installatie verwachten. Bovendien zijn er plannen om in de toekomst de ruimte te verdubbelen.

Heden en verleden in beeld

De tentoonstelling ‘La construcción de un país’ neemt bezoekers mee langs gebouwen in Spanje ontworpen door Spaanse architecten. Deze worden getoond met meer dan 65 modellen.

‘Ecosistema Zip, Nuevos procesos, Nuevas arquitecturas’ belicht het werk van 300 architectuurstudio’s. Deze tentoonstelling biedt een blik op het hedendaagse bouwkundige landschap in Spanje door hun samenwerkingen, praktijken en inspiratiebronnen te tonen. Ook geeft het inzicht in de opkomende trends op het gebied van architectuur in Spanje.

Een derde tentoonstelling toont modellen gemaakt door architectuurstudio’s uit Barcelona, opgericht in het afgelopen decennium, onder de naam ‘Nameless Model’.

Een digitaal platform voor architectuurliefhebbers

Het nieuwe museum heeft ook een operationele website. Die dient niet alleen als een online museum, maar biedt eveneens een uitgebreid aanbod van content over de actualiteit van de Spaanse architectuur. Dit maakt het mogelijk voor architectuurliefhebbers over de hele wereld om de rijkdom van de Spaanse architectuur te ontdekken en te waarderen, zowel fysiek als digitaal. In die zin fungeert de website ook als een encyclopedie van de Spaanse architectuur. Meer informatie via de website lacasadelaarquitectura.es.

Dit vind je misschien ook leuk