Nieuw privé-ziekenhuis geopend in Dénia aan de Costa Blanca

door admin
Nieuw privé-ziekenhuis geopend in Dénia aan de Costa Blanca

Het management van HCB Hospitales organiseerde ter gelegenheid van deze heugelijke gebeurtenis een welkomstevenement voor het hele HCB Dénia-team. Dit bestaat uit medisch-, gezondheids-, administratief.  opname-, callcenterpersoneel, tolken, apotheekmedewerkers en personeel van het laboratorium, de operatiekamer, schoonmaak, onderhoud, IT, technici, cafetaria en public relations.

Welkomstwoorden directeur
 
De algemeen directeur van HCB Hospitales, Dr. Ana Paz Brown, feliciteerde het hele team voor het geweldige werk dat ze hebben verzet “om dit project te realiseren waarin ieder van jullie nu een hoofdrol vervult en ik ben er zeker van dat jullie al je liefde voor je vak en professionaliteit ten dienste stellen van de patiënten.”

Volgens de standaarden van HCB Benidorm
 
Alle teams zijn met veel enthousiasme aan dit nieuwe project begonnen. Het duidelijke gemeenschappelijke uitgangspunt is: de normen voor kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid, de kennis en de manier van werken die worden gehanteerd in het ziekenhuis HCB Benidorm dagelijks ook in het ziekenhuis in Dénia toe te passen.

Lees hier meer over de ziekenhuizen en klinieken van de HCB Groep.

Prestigieus gezondheidskeurmerk

Niet voor niets kreeg het ziekenhuis in Benidorm een jaar geleden de Joint Commission International (JCI), het meest prestigieuze gezondheidskeurmerk ter wereld. 

Opening in fases 
 
Het HCB Dénia-ziekenhuis gaat in verschillende fases open. Zo wordt de kwaliteit van elk afzonderlijk zorgcircuit gegarandeerd. In deze eerste fase worden ambulante diensten en medische specialismes aangeboden, waaronder de laboratorium- en radiodiagnosedienst, evenals de uitvoering van verschillende testdiagnostiek. Ook de 24-uurs spoedeisende hulp is geopend. 
 
In een later stadium worden in het HCB Denia Ziekenhuis het hele chirurgische blok en de Intensive Care geopend. Dat zal leiden tot een uitbreiding van de ziekenhuisopnamefaciliteiten. 

De eerste patiënten zijn al aangekomen bij de specialisten die het Denia-ziekenhuis hebben geopend: dermatologie, cardiologie en pediatrie. De komende dagen worden de verschillende medisch specialisten ingelijfd en worden de uren en diensten uitgebreid.

Het ziekenhuis beschikt over 62 bedden, 18 medische consultaties, een IC, een 24-uurs spoedeisende hulp, operatiekamers, een cafetaria, een fysiotherapie- en revalidatiekamer en een eigen parkeerplaats in een aangelegde buitenruimte. Bovendien zal HCB Dénia beschikken over ultramoderne technologische apparatuur.

HCB Groep
 
HCB Denia is het tweede ziekenhuis van de HCB Groep, een particuliere gezondheidsgroep die zijn eigen model van gezondheidszorg naar Denia brengt. Met het model van particuliere klinieken gevestigd aan de supertoeristische Costa Blanca, richt de groep zich vooral op internationale patiënten. Dat uit zich in een meertalig team van zorgprofessionals. Het model is verder gebaseerd op nabijheid, warmte, kwaliteit van de gezondheidszorg en patiëntveiligheid.

Het Nederlands Team

Naast het meertalige personeel is er voor Nederlandstalige patiënten zelfs een Nederlands Team aanwezig. Patiënten kunnen bij tal van specialisten terecht in hun eigen taal. Bovendien worden die specialisten en afdelingen ondersteund door een administratie-afdeling die volledig werkt in het Nederlands.  
 
HCB Dénia-ziekenhuis

HCB Denia heeft 6.500 m² aan lichte en ruime faciliteiten met meer dan 40 medische diensten, waaronder ziekenhuisopname, poliklinische consultaties, een intensive care unit en een 24-uurs afdeling spoedeisende hulp.
 

 • Meer dan 40 diensten en medische specialismen
 • Toegangsgebied en internationaal tolkenteam
 • Ziekenhuisopname met 54 bedden
 • 18 Medische consulten
 • 24-uurs spoedeisende hulp (urgencias)
 • Intensive Care Unit (ICU) met 7 boxen
 • operatiekamers
 • Cafetaria
 • Fysiotherapie en revalidatiekamer
 • ambulancedienst
 • Eigen parkeerplaats

Bekijk ook: Het verhaal achter het ziekenhuis voor Nederlanders in Spanje

Dit vind je misschien ook leuk