Nieuw: vanaf 39 euro met de TGV van Parijs naar Barcelona

door admin
Nieuw: vanaf 39 euro met de TGV van Parijs naar Barcelona

Vanaf 11 december komen er belangrijke wijzigingen in het spoortraject tussen Barcelona en Parijs: het belangrijkste voor de gebruiker is dat hier nu dagelijks twee ritten gaan in plaats van één rit. Een derde aansluiting volgt in de zomer van 2023. Tot nu toe voerden Renfe en de Franse aanbieder SNCF de rit gezamenlijk uit.

De nieuwe twee treinen worden vanaf december volledig geëxploiteerd door SNCF Voyageurs, die gebruik zal maken van de TGV Ouigo van het station van Lyon naar Sants. 

Klik hier om een kaartje te boeken

De prijs van 39 euro is dan wel heel scherp, de duur van de reis is wat minder gunstig. Ondanks de hoge snelheid is de reistijd van 7 uur en een kwartier veel langer dan de vliegroute. De treinen vertrekken vanuit Parijs om 9.42 uur en 14.56 uur, met aankomsten in Barcelona om respectievelijk 16.25 uur en 21.25 uur, of iets meer dan zeven uur. De terugkeer naar Parijs is om 10:33 en 14:32 vanuit Barcelona, ​​​​met aankomst om 17:18 en 21:18.

Er is geen verklaring gegeven waarom Renfe zich van de route heeft teruggetrokken, hoewel bekend is dat SNCF en Renfe in verschillende markten het tegen elkaar opnemen.

Dit vind je misschien ook leuk