Nieuwste Almodóvar film in Spaanse bioscopen

door admin
Nieuwste Almodóvar film in Spaanse bioscopen

‘La voz humana’ is gebaseerd op de monoloog ‘La voix humaine’ die de Franse filmmaker Jean Cocteau in 1930 schreef voor de eveneens Franse zangeres Edith Piaf. In de versie van Almodóvar is de hoofdrol weggelegd voor de Britse actrice Tilda Swinton. De opnames van de film vonden plaats in Madrid, tijdens de de-escalatiefasen van de noodstand. 

Monoloog van wanhopige echtgenote

De monoloog van Cocteau handelt over een vrouw die met haar ex-echtgenoot belt die de volgende dag met een andere vrouw in het huwelijk zal treden. Gaandeweg het gesprek wordt de vrouw alsmaar wanhopiger en berooft zichzelf uiteindelijk van het leven. De versie van Almodóvar werd in een industrieloods in Madrid opgenomen, waar de oude telefoon uit het stuk van Cocteau is vervangen door een moderne iPhone. In de film komt de echtgenoot niet in beeld, maar uit de monoloog van de gepijnigde Swinton kan worden afgeleid wat zijn aandeel in het verhaal is. 

Almodóvar opnieuw geïnspireerd door vrouwelijk universum

Op de Engels gesproken taal en de kortere speelduur van 30 minuten na, is ook deze laatste productie van herkenbare Almodóvar signatuur en laat de regisseur zich opnieuw inspireren door het vrouwelijk universum. ‘La voz humana’ is in 111 zalen (voor gereduceerd tarief) te zien in Spanje, waarmee de film de meest gedraaide korte speelfilm uit de Spaanse geschiedenis is. Na Spanje gaat ‘La voz humana’ draaien in bioscopen in Frankrijk, Amerika en Portugal. Daarna zal de film meedingen op de diverse internationale filmfestivals, met als hoogste inzet een Oscar-nominatie voor de beste korte film. Dit jaar werd Almodóvars film ‘Dolor y gloria’ genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Niet-Engelstalige Film, maar deze eer ging uiteindelijk naar ‘Parasite’ van de Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon-ho. 

Dit vind je misschien ook leuk