Noodlanding door fake bevalling; 28 migranten vluchten vliegveld Barcelona op

door admin
Noodlanding door fake bevalling; 28 migranten vluchten vliegveld Barcelona op

Een vrouwelijke passagier op de vlucht van Casablanca naar Istanbul deed alsof zij weeën had. Zodra het vliegtuig landde en de deuren werden geopend om de vrouw van boord te halen, sprongen 28 migranten aan boord op de landingsbaan en probeerden te vluchten. Met deze actie wilden ze illegaal Spaans grondgebied betreden.

De Guardia Civil heeft 14 van de Marokkaanse migranten onderschept. Vijf van hen zijn weer aan boord van het vliegtuig gegaan, nadat zij ermee hadden ingestemd hun reis voort te zetten. De bemanning maakte hier geen bezwaar tegen. 14 Marokkaanse onderdanen zijn erin geslaagd Spanje illegaal binnen te komen. De autoriteiten zijn naar hen op zoek.

Openbare ordeverstoring

De vrouw werd naar het ziekenhuis Sant Joan de Déu in Barcelona gebracht maar er werden geen ‘tekenen van een bevalling’ gevonden. Vervolgens werd ze ontslagen en gearresteerd voor een vermeend misdrijf van openbare ordeverstoring omdat ze zou hebben gedaan alsof ze bevallen was.  

Alles wijst erop dat we te maken hebben met een door gecoördineerde actie waarbij de vrouw als lokaas werd gebruikt zodat 28 andere mensen konden vertrekken en proberen Spanje binnen te komen zonder door de douane te gaan. Alleen door snel politieoptreden konden de vijf mensen kort na het wegrennen van de startbaan terugkeren naar het vliegtuig en de anderen werden minuten later opgepakt. 

Volgens bronnen van de regeringsdelegatie in Barcelona landde het vliegtuig van de Turkse maatschappij Pegasus Airlines op de route Casablanca-Istanbul rond 4.30 uur vanmorgen met spoed op de luchthaven El Prat (Barcelona) om zich te ontfermen over de vrouw die beweerde dat haar vliezen waren gebroken. Om 2 uur ’s nachts, iets meer dan een uur en twee kwartier na de start van de vlucht, verzocht de piloot van de luchtvaartmaatschappij om een noodlanding omdat een vrouwelijke passagier dringend medische hulp nodig had. Dat gebeurde bij terminal 2.

Het gebruikelijke protocol werd geactiveerd en twee patrouilles van de Guardia Civil, een van de nationale politie en de medische diensten kwamen op de landingsbaan aan.

Dit vind je misschien ook leuk