Onder welke restricties mogen kinderen naar buiten in Spanje?

door admin
Onder welke restricties mogen kinderen naar buiten in Spanje?

De kinderen mogen alleen naar buiten onder begeleiding van een volwassene. De wandeling mag niet langer duren dan een uur per dag en dient plaats te vinden tussen 9 uur in de ochtend en 9 uur in de avond. De minderjarigen en hun begeleiders moeten binnen een straal van een kilometer van hun huis blijven en dienen altijd afstand te houden van anderen en de hygiëne-instructies op te volgen.

Degenen die symptomen van het Covid-19 virus vertonen, thuis geïsoleerd zijn vanwege een diagnose van het virus of die in quarantaine zijn omdat ze contact hebben gehad met iemand die gediagnosticeerd is of symptomen heeft, mogen niet naar buiten.

Begeleiding 

Kinderen moeten begeleid worden door een volwassene die bij hen woont. Dit kunnen naast ouders en verzorgers bijvoorbeeld ook oudere broers en zussen zijn. Wanneer de verantwoordelijke volwassene een andere persoon is dan de (pleeg)ouder, voogd of curator, dan moet hij of zij wel vooraf toestemming hebben gegeven.

De volwassene mag maximaal drie kinderen begeleiden.

Waar kunnen ze heen?

Alle openbare ruimtes met inbegrip van natuurgebieden en groene zones zijn toegestaan, mits gelegen binnen een kilometer van de woning. Toegang tot kinderspeelplaatsen en sportaccommodaties is niet toegestaan. Kinderen mogen wel eigen speelgoed meenemen zoals een bal of een skateboard. Op straat mag worden gespeeld, gerend en gesport, mits het niet in groepsverband is met andere kinderen buiten het gezin.

Een praatje met anderen mag, maar wel met minimaal twee meter afstand ertussen. De communicatie moet kort zijn.

Het is aan te raden om piekmomenten te voorkomen.

Zijn mondkapjes of handschoenen verplicht?

Als je naar plaatsen gaat waar het niet veilig is om een afstand van ongeveer twee meter tussen mensen te bewaren, is het raadzaam om een mondkapje te gebruiken vanaf de leeftijd van 3 jaar en op voorwaarde dat ze goed worden gebruikt. Een mondkapje en handschoenen kunnen extra bescherming bieden, maar zijn niet verplicht.

Dit vind je misschien ook leuk