Overwinteren in Spanje? Dit zijn de financiële voordelen!

door admin
overwinteren

Voor veel mensen is het een droom; de Nederlandse winter (deels) ontvluchten door te overwinteren in Spanje. En dat is ook goed te begrijpen. De gezellig decembermaanden komen de meeste mensen nog wel vrolijk door, maar daarna komt de klad er vaak in. De dagen worden alsmaar grijzer en grouwer en het mooie weer lijkt nog erg ver weg.

En eerlijk is eerlijk; in de meeste gevallen is dat ook wel zo, want tot diep in het voorjaar kan het weer in Nederland behoorlijk druilerig zijn. Overwinteren in Spanje is voor veel mensen dan ook een uitweg. Voor veel mensen lijkt dit echter vaak nog een onbetaalbare droom, maar niets is minder waar. Wanneer je het slim aanpakt, zul je zien dat je er zelfs financieel een voordeel uit kan halen. Welke voordeel dit is? Lees snel verder.

Altijd bereikbaar

Waar zijn we tegenwoordig zonder mobiele telefoon? We bellen, appen en mailen de hele dag door en overal vandaan. Wanneer je naar het buitenland vertrekt kunnen de bereikbaarheid en de belkosten al snel een probleem zijn. Maar dat hoeft vandaag de dag niet meer zo te zijn wanner je naar Spanje gaat. Je sluit gewoon een voordelig goedkoop Sim Only abonnement en je bent met hetzelfde nummer gewoon óók in Spanje bereikbaar. Je betaalt hier niets extra’s voor behalve dezelfde vaste lasten dan die je ook in Nederland betaalt. Dit is binnen de EU de afgelopen jaren veranderd. Dus alleen hierom is Spanje al te verkiezen boven een andere warme bestemming, je hoeft geen dubbele kosten te betalen en hoeft ook niet bang te zijn voor een explosief hoge rekening omdat je je data per ongeluk aan hebt laten staan.

De kosten van levensonderhoud

Dan nog een groot voordeel en dat zijn de kosten voor levensonderhoud. Deze zijn in Spanje een stuk voordeliger dan in Nederland. Natuurlijk ontspringt Spanje ook niet helemaal de dans met inflatie, maar het is in vergelijking met Nederland nog steeds een stuk voordeliger. De prijzen in de supermarkt liggen lager, maar vooral de horeca is financieel gezien een stuk aantrekkelijker. Een kop koffie voor twee euro is prima te vinden in Spanje, en ook een paar tapas voor een tientje vind je op bijna iedere hoek van de straat.

Onderdak

Wanneer je maandenlang in een vijfsterrenhotel gaat verblijven dan valt het wellicht wat tegen, maar anders zijn de kosten van een huis huren in Spanje vaak lager dan in Nederland. Wanneer je je huis in Nederland dan tijdelijk onderverhuurt, kun je er zelfs nog winst op maken. Ook het concept huizenruil stijgt steeds verder in populariteit. Verken deze mogelijkheden en wie weet vind je wel iemand die met jouw huis wilt ruilen voor een paar maanden.

Kortom; wanneer jij van een welverdiend pensioen aan het genieten bent, is het interessant om eens te kijken of overwinteren in Spanje geen goed idee is. Ook een paar maanden werken vanuit het buitenland wordt door steeds meer werkgevers gestimuleerd. Pak deze kans en profiteer ervan, dit is ook gewoon voor de middenklasse vandaag de dag toegankelijk!

Dit vind je misschien ook leuk