Rebels neefje van Spaanse koning was bij schietpartij in club in Mabella

door admin
Rebels neefje van Spaanse koning was bij schietpartij in club in Mabella

Froilán is de 24-jarige zoon van de Spaanse Infanta Elena en Jaime de Marichalar y Borbón. Na een kort verblijf in El Puerto de Santa María (Cádiz) zou Froilán met wat vrienden naar Marbella zijn gereisd om daar zijn 24e verjaardag te vieren met een optreden van de populaire Zuid Afrikaanse DJ Black Coffee in Club Opium in Marbella. 

Hier ontstond een gevecht tussen enkele van de aanwezigen waar een van hen plotseling een pistool trok en vier schoten lostte. Volgens de laatste berichten was de schutter ernstig gewond door messteken in zijn hoofd en lichaam. Vier andere aanwezigen raakten gewond door kogels. Twee van hen – Ieren volgens Telemadrid – liggen in kritieke toestand op de IC van ziekenhuis Costa del Sol in Marbella.

Verschillende Spaanse en internationale media (waaronder de Telegraaf) melden dat de schutter een Nederlander is. Dat is echter nog niet door officiële bronnen bevestigd. Telemadrid spreekt ook van een gevecht tussen groepen Nederlanders. De politie is de zaak nog aan het onderzoeken. Ook werd maandagochtend op sociale media gemeld dat er minstens één dode zou zijn gevallen. Ook dat is nog niet bevestigd.

Rebels koninklijk neefje

Froilán wist dus te ontkomen nadat de schietpartij grote paniek had veroorzaakt in de club. In 2014 haalde hij in Spanje en daarbuiten het nieuws omdat hij zichzelf had verwond met een jachtgeweerHet ongeluk – hij schoot zichzelf in zijn voet – gebeurde toen de toen dertienjarige jongen in Soria met zijn vader ‘min of meer aan het jagen was’, aldus zijn moeder, Infanta Helena destijds tegen de pers.

Froilán is de vierde in lijn van  troonopvolging en staat in Spanje bekend als de ‘rebel’ van de koninklijke familie. Hij zou altijd slechte cijfers halen, naar dure internationale kostscholen zijn gestuurd en desonanks voortdurend betrokken zijn bij schandaaltjes en relaties hebben met influencers. Op het moment volgt hij volgens ABC een opleiding Bedrijskunde aan de IE Business School. 

Dit vind je misschien ook leuk