Regels voor vloeistoffen in handbagage volgend jaar soepeler in Spanje

door admin
Regels voor vloeistoffen in handbagage volgend jaar soepeler in Spanje

Tot nu toe mogen douchegels, parfums of spuitbussen worden vervoerd in plastic verpakkingen met een inhoud van maximaal 100 milliliter. Deze moeten worden verpakt in een doorzichtige plastic zak met een sluit- en openingssysteem. Iedere passagier mag maximaal 1 liter aan vloeibare stofen, waaronder ook crèmes, parfum, deodorant etc. meenemen. Bij de security moet de plastic zak uit de handbagage worden gehaald.

De Spaanse luchtvaartautoriteit AENA heeft bevestigd dat passagiers die vloeibare producten – gels, tandpasta, parfums of spuitbussen – meenemen, deze vanaf 2024 niet meer uit hun bagage hoeven te halen om door een scanner te gaan. De security check kan dan effectiever en sneller verlopen.

De nieuwe scanners maken deel uit van een wereldproject om de controles op vliegvelden te moderniseren. In de Verenigde Staten worden deze scanners op een aantal luchthavens al ingezet. Vanaf volgend jaar worden nieuwe scanners met röntgen- en 3D-technologie in Spanje geïmplementeerd. In Spanje zijn de luchthavens Barajas in Madrid en El Prat in Barcelona als eerste aan de beurt.

Waarschijnlijk wordt ook de hoeveelheid vloeistof die mag worden meegenomen aangepast. De nieuwe technologie is in staat om te identificeren of deze vloeistoffen een bedreiging vormen of niet. Ook is het straks niet meer verplicht om plastic verpakkingen te gebruiken.

Dit vind je misschien ook leuk