Ryanair promoot Alicante als bestemming voor Pasen in Spanje

door admin
Alicante

Alicante verstevigt zijn positie in de ranglijsten van populaire toeristische bestemmingen in Spanje voor de komende Paasweek. Het gaat om bestemmingsvoorkeuren die zijn samengesteld door enkele van de belangrijkste bedrijven of platforms in de sector, waaronder Ryanair.

Recente gegevens richten zich op de komende vakantieperiode van Semana Santa (Heilige Week). Daarin verschijnen de hoofdstad en de gehele Costa Blanca opnieuw als gekozen loctaies om enkele dagen van rust en (hopelijk) mooi weer te genieten.

Studie van Ryanair

Dit blijkt uit de studie die deze donderdag door Ryanair is gepubliceerd. De Ierse prijsvechter positioneert Alicante, samen met Málaga en de Canarische Eilanden, als een van de top drie opties voor reizen gedurende Semana Santa onder de steden waar het luchtverbindingen biedt. Voor Alicante beschikt de vliegmaatschappij over maar liefst negen verschillende verbindingen met de luchthaven Miguel Hernández van Alicante-Elche. Die werden onlangs aangekondigd. Het gaat om directe verbindingen met Cardiff en Norwich, in het Verenigd Koninkrijk; Münster, in Duitsland; Zagreb (Kroatië), Sofia (Bulgarije), Barcelona, ​​Rzeszów (Polen). Hieraan worden de jaarlijkse uitbreidingen van Lissabon en Boedapest toegevoegd.

Alicante als “must-visit bestemming”

Specifiek over Alicante benadrukt Ryanair dat het “een must-visit bestemming is voor toeristen die op zoek zijn naar een balans tussen feesten en ontspanning”. Het Ierse bedrijf specificeert: “Naast de indrukwekkende stranden, beschikt deze levendige stad over perfecte wijken voor vrije tijd en talrijke restaurants en tapasbars waar je kunt genieten van de mediterrane keuken”. En uiteraard verwijst Ryanair naar de nabijheid van een ander toeristisch topbestemming door te vermelden dat Alicante “vlakbij Benidorm ligt. Dat biedt een geschikte gelegenheid om een korte uitstap te maken naar een van de favoriete toeristische bestemmingen in Spanje”.

Jetcost promoot Alicante onder Britten

De toeristische operator Jetcost identificeert Alicante eveneens als de favoriete bestemming. Het bedrijf adviseert Britse toeristen bij het zoeken naar vluchten om van de Paasvakantie te genieten. Volgens Jetcost zou Alicante de meest gevraagde bestemming zijn door Britse reizigers, de derde door Nederlanders, de vijfde door Duitsers, de zesde door Fransen, de achtste door Portugezen en de elfde door Italianen.

Alicante per trein

Tot slot plaatst Trainline Alicante ook onder de favoriete treinbestemmingen voor Pasen. Het toonaangevende platform voor trein- en busreizen in Europa beveelt daarnaast ook Málaga, Albacete, Segovia, en Cádiz aan. Volgens gegevens van het platform zouden dit de steden zijn die “de grootste toename van reizigers registreren in vergelijking met de Goede Week van vorig jaar”. Dat komt deels ook door het groter geworden aanbod om per trein naar Alicante te reizen. Zowel Avlo, Ouigo als Iryo bieden hogesnelheidsdiensten aan met Madrid. Daarbij komt nog het reeds bestaande aanbod van verbindingen die door Renfe worden geëxploiteerd.

Hotels in Alicante ook optimistisch

Deze studies komen overeen met de verwachtingen voor toeristische bezetting van de Hotelvereniging van Alicante (APHA). Zij schatten dat de hotels in de stad Alicante een bezettingsgraad van 71% zullen bereiken. Dit is iets hoger dan de 68% die worden verwacht door accommodaties die zijn aangesloten bij de werkgeversorganisatie in de provincie.

Ook het ministerie van Innovatie, Industrie, Handel en Toerisme loopt vooruit op de bezettingsgraad met een voorspelling van 70% bezetting.

Wat te doen in Alicante?

Alicante biedt een schat aan activiteiten voor elke bezoeker. Begin je ontdekkingstocht in het kasteel van Santa Bárbara. Dat torent hoog boven de stad uit en biedt een fantastisch uitzicht over de Middellandse Zee. Slenter vervolgens door de gezellige straatjes van de oude stad. Daar kun je uitgebreid genieten van de lokale keuken in een van de vele tapasbars en restaurants. Voor strandliefhebbers zijn de zonnige stranden zoals Playa del Postiguet en San Juan een must-visit. Die bieden bovendien veel faciliteiten om te ontspannen of juist om actief te zijn, zoals waterfietsen, zeilen, paragliding etc. Vergeet niet de levendige Explanada de España te bezoeken. Deze prachtige boulevard vol palmbomen is ideaal om te flaneren. Doe dat net als de plaatselijke bevolking na je stad-of strandbezoek en voor je avondeten, zo tussen 19:30h en Alicante is bovendien een ideale uitvalsbasis voor dagtochten in de regio.

Dit vind je misschien ook leuk