San Sebastián overweegt toeristenbelasting te heffen

door admin
San Sebastián overweegt toeristenbelasting te heffen

“In een situatie die weer normaal is, moet de mogelijke invoering van toeristenbelasting weer op tafel komen”, zegt Eneko Goia, de huidige burgemeester van de stad. Een toeristentoeslag bestaat al jaren in verschillende Europese landen. In Spanje leggen echter alleen Catalonië, de Balearen en, vanaf 2024, de Valenciaanse Gemeenschap een toeslag op voor bezoekers.

Ondanks de bedoelingen van de gemeenteraad van San Sebastian is het de Baskische regering die de bevoegdheid heeft om een ​​toeristenbelasting in te voeren. Al sloot de gemeente deze optie in 2019 wel uit.

Zoals Nius Diario benadrukt, was deze afwijzing te wijten aan het feit dat de provincies van Vizcaya en Álava het opleggen van genoemde belasting niet steunden. De bestuurders daar waren van mening dat Baskenland nog geen last heeft van toeristendruk, in tegenstelling tot sommige andere autonome gemeenschappen in het land. 

De Baskische regering liet echter de mogelijkheid open om het debat over een toeristenbelasting in specifieke provincies of gemeenten open te houden.

Dit vind je misschien ook leuk