Sevilla zet in op directe vliegverbinding met New York

door admin
Sevilla zet in op directe vliegverbinding met New York

De gemeente Sevilla wil meer Amerikaanse reizigers aantrekken. Het idee is dat die een hoge koopkracht hebben en dat is goed voor de stad. Burgemeester Antonio Muñoz verzekert daarom dat er binnenkort een rechtstreekse vlucht naar New York zal zijn.

De politicus – voormalig directeur van Toerisme voor de provincie Sevilla – benadrukte het belang van de strategie van zijn stad om Amerikaanse reizigers aan te trekken. Dat deed hij tijdens een interview met de huidige directeur van Toerisme van Sevilla, Antonio Jiménez.

Herstel, ondanks onzekerheid en inflatie “een feit”

Daarin maakte de socialist een inschatting van de staat van de toeristische activiteit in de Andalusische stad en stelde dat “herstel een feit is ondanks onzekerheid en inflatie”. De basis voor een economisch herstel in de sector is volgens de stadsbestuurder gelegd door de grote verscheidenheid aan culturele evenementen en conferenties, samen met de hoge investeringen van luxe hotelketens – vijf- en viersterren.

Meer Spaanse steden mikken op dezelfde doelgroep

“Noord-Amerikaans toerisme is erg belangrijk voor Sevilla en in die zin ben ik nadrukkelijk: we gaan een vlucht naar New York krijgen”, verzekerde Muñoz. Hij voegde toe dat de Verenigde Staten de tweede of derde belangrijkste markt is van reizigers naar de stad elk jaar. In de rest van Spanje ligt dat anders. Om deze reden streeft het gemeentebestuur al enkele jaren naar een directe verbinding met de Amerikaanse hoofdstad. Alleen werd de ambitie gefrustreerd door de covid-pandemie.

Mallorca richt pijlen ook op Amerikanen

Sevilla is echter niet de enige Spaanse stad die graag meer Noord-Amerikaanse toeristen wil. De minister van Toerisme van de Consell de Mallorca (Balearen), Andreu Serra, waardeerde onlangs de positieve effecten voor het eiland van de directe luchtroute tussen New York en Palma. Serra benadrukte dat Amerikanen veel meer geld uitgeven dan de gemiddelde reiziger op het eiland. 

Een andere stad die een rechtstreekse vlucht kreeg vanuit de hoofdstad van de Verenigde Staten is Santa Cruz de Tenerife. Vertegenwoordigers zijn eind augustus begonnen met een reeks promotionele acties in steden in de Verenigde Staten waaronder New York, Chicago of Miami, om deze directe verbinding te versterken.

Dit vind je misschien ook leuk