Spaanse nonnen verhuren kloosterkamers aan toeristen voor extra inkomsten

door admin
kloosterkamers

In Spanje is het al mogelijk om via de staatshotelketen Paradores in voormalige kloosters te overnachten. Nieuw is nu dat nonnen zelf hun leegstaande kloosterkamers verhuren aan toeristen.

Daarmee heeft de Andalusische stad Sevilla nu een nieuwe, unieke accommodatie in de aanbieding. Het Convento de Santa María de Jesús heeft vier eenvoudige appartementen voor toeristen beschikbaar gesteld. ‘Licht en rust in het hart van Sevilla’, belooft de begeleidende tekst. Prijzen variëren afhankelijk van welk appartement de reiziger kiest. De stap brengt het kloosterleven dichter bij de moderne reiziger. De appartementen zijn beschikbaar via het boekingsplatform Airbnb.

Het beheer van deze bijzondere toeristische appartementen is in handen van Javier Bernal en Luis Bidón. Het tweetal ontdekte deze unieke kans via een kennis. Die kocht de speciale huisgemaakte zoetwaren van de zusters en zag de aankondiging van het huuraanbod. Het initiatief om de leegstaande ruimtes in het klooster te verhuren werd door het eigen aartsbisdom aangemoedigd. Die ziet het als een alternatieve bron van inkomsten voor het klooster, gezien de dalende roepingen en de vergrijzende gemeenschap.

Sobere appartementen

patio kloosterkamers

De appartementen bieden een originele toeristische accommodatie. Al zijn ze geschikt gemaakt voor bezoekers, op basis van de foto’s tonen ze nog uiterst sober. Toch zal het klooster, waar de geur van zoete lekkernijen door de gangen waait, een unieke ambiance bieden. De nadruk ligt op een vredig en respectvol verblijf. De toeristen zullen er samenwonen met de zusters. Daarom wordt voorrang gegeven aan gasten die een diepere verbinding met het religieuze leven zoeken. Tot nu toe trekken de kloosterappartementen voornamelijk buitenlandse toeristen. Ook zijn er Spaanse gasten die zich aangetrokken voelen tot deze bijzondere ervaring.

Dit vind je misschien ook leuk