Spaanse sterrenkoks maken menu voor gaarkeukens

door admin
Spaanse sterrenkoks maken menu voor gaarkeukens

Het gaat om de chefs Pepe Rodríguez van restaurant El Bohio, Manuel de la Osa van Las Rejas, Iván Cerdeño van El Carmen de Montesión, Fran Martínez van Maralba en José Carlos Fuentes van Tierra. Al hun restaurants zijn gevestigd in de regio Castilla la Mancha. Ze werken voor dit project samen met een vleesproducent uit Tello.

Eenvoudig maar uniek

De koks zullen hun maaltijden voor honderden mensen bereiden in een lokale school die speciaal voor dit doel zal worden aangepast. ‘Het is een heel belangrijk initiatief en ik ben blij dat ik kan helpen’, aldus Rodríguez tegen de pers. Er zullen ruim duizend maaltijden bereid worden voor zes keukens verspreid over de regio. De maaltijden zijn eenvoudig te bereiden, maar toch uniek, volgens de koks.

Viergangenmenu

Het gaat om een viergangenmenu met producten uit de regio. Het eerste gerecht is een appetizer van kalkoen cannelloni met een spicey salade. De tweede gang bestaat uit een soep met ei en groenten. Het hoofdgerecht is een geglazuurde varkenspoot of een kippenborst. Als nagerecht wordt een rijstpudding (arroz con leche) opgediend.

Dit vind je misschien ook leuk