Spaanse vliegvelden volledig geopend vanwege toenemende vraag vliegtickets

door admin
Spaanse vliegvelden volledig geopend vanwege toenemende vraag vliegtickets

De start van de zomer gaat gepaard met het volledig heropenen van alle terminals van Spaanse vliegvelden omdat de vraag naar vliegreizen blijft stijgen. Turespaña voorspelt deze zomer een verkoop van 69 procent van het aantal vliegtickets van de zomer van 2019.

De Spaanse luchthavenbeheerder AENA meldt dat de terminals van alle vliegvelden in Spanje weer open zijn. Dit schreef Hosteltur.com maandagochtend op de website. Veel vliegvelden in Spanje besloten sinds maart 2020 een of meer terminals te sluiten vanwege de geringe activiteit als gevolg van de pandemie.

Vraag naar vliegtickets Spanje toegenomen

De ontwikkelingen op het gebied van vaccinatie binnen en buiten Spanje, de invoering van het Covid-certificaat in Europa en het opheffen van de mobiliteitsbeperkingen in Spanje zelf zijn de voornaamste drie oorzaken waardoor de vraag naar vliegtickets toeneemt en waardoor de terminals van alle luchthavens in Spanje nu weer geopend zijn.

Spaanse vliegvelden krijgen certificaat voor hygiënemaatregelen

Volgens Hosteltur zijn er in de eerste twee weken van juli in Spanje 17.209 vluchten geregistreerd, waarvan 8.053 binnenlandse en 9.156 internationale vluchten. In april 2020 introduceerde AENA veiligheidsprotocollen voor reizigers. Enkele voorbeelden zijn het beschikbaar stellen van alcoholische handgel, verplicht gebruik van mondkapjes, veiligheidsschermen, verplichte looproutes en andere maatregelen om onderling contact te vermijden en besmetting te voorkomen.

Mede hierdoor hebben inmiddels dertig AENA-luchthavens in Spanje een certificaat ontvangen van het Airports Council International (ACI), de wereldwijde overkoepelende belangenorganisatie van luchthavenbedrijven. Hierin staat vermeld dat een vliegveld aan alle gezondheidsmaatregelen voldoet die werden aanbevolen door diverse luchtvaart- en gezondheidsorganisaties, waaronder het WHO.

Verwacht herstel vliegreizen Spanje: 69 procent van zomer 2019

HostelTur maakte maandag ook bekend dat er voor de periode van juli tot en met september meer dan 23,6 miljoen vliegtickets zijn verkocht. Deze aantallen werden gemeld door luchtvaartmaatschappijen die internationale vluchten naar Spanje aanbieden. Hoewel dit 69 procent is van het aantal tickets van de zomer van 2019, betekent het een stijging van 124 procent van het aantal tickets dat in de zomer van 2020 werd verkocht.

Deze cijfers bleken uit het laatste verslag van Turespaña. De vijf landen waar de meeste tickets naar Spanje werden geboekt zijn het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Frankrijk en Nederland. De grootste daling van de verkoop van tickets naar Spanje komt uit China, de Verenigde Staten en Rusland.

Dit vind je misschien ook leuk