Spaanse voetbalvrouwen weigeren te verschijnen bij volgende selectieronde

door admin
Spaanse voetbalvrouwen weigeren te verschijnen bij volgende selectieronde

De speelsters hebben dit besluit genomen net voordat de nieuwe bondscoach Montse Tomé de selectie voor de aankomende wedstrijden van de Liga de Naciones tegen Zweden en Zwitserland bekend zou maken.

Onvoldoende vertrouwen in de Federatie

Volgens de voetbalsters zijn de recente veranderingen binnen de Spaanse voetbalfederatie niet voldoende om zich beschikbaar te stellen voor de nieuwe bondscoach. Hoewel er de hele week gesprekken zijn gevoerd tussen de federatie en de spelers, blijven de standpunten te ver uit elkaar liggen. De voetbalsters zijn niet tevreden met de recente aanpassingen in de organisatiestructuur van de RFEF en eisen meer structurele veranderingen.

Spanning in de top van de Federatie

De recente veranderingen binnen de federatie, waaronder het ontslag van voormalig bondscoach Jorge Vilda en het vertrek van Kenio Gonzalo uit het technische team, evenals het aftreden van Luis Rubiales als hoofd van de RFEF, hebben de positie van de voetbalsters niet veranderd. Volgens bronnen ligt de focus op de algemeen secretaris van de RFEF, Andreu Camps. Hij wordt beschouwd als Rubiales’ rechterhand. De speelsters vinden dat Camps altijd onbuigzaam was in de onderhandelingen, waardoor er onvrede ontstond tussen hen en de federatie.

Communicatie

Een ander punt van ontevredenheid onder de spelers is de communicatieafdeling van de RFEF. Die zou op de avond van 20 augustus een controversiële verklaring hebben uitgegeven van Jenni Hermoso die zij naar eigen zeggen nooit had gedaan en ook niet zou hebben geaccepteerd. 

Crisisberaad

Natalia Torrente, een journaliste van Relevo, bevestigde dat de 23 wereldkampioenen, de 12 die niet naar het wereldkampioenschap waren gegaan en Amanda Gutiérrez, de voorzitter van FUTPRO, donderdag een bijeenkomst hadden. Het doel was om hun standpunten uit te wisselen en een verklaring van hun besluit te formuleren, die nu aan de federatie is verstrekt. Duidelijk is wel dat de nieuwe bondscoach Montse Tomé voor een moeilijke taak staat met deze weigering om in actie te komen van bijna het volledige kampioensteam. Het is de vraag hoe de RFEF en Tomé deze situatie gaan aanpakken en of er nog verdere stucturele acties zullen worden doorgevoerd. 

Lees ook: Drama, vreugde en hartzeer tijdens de finale van het FIFA WK Vrouwen 2023

Dit vind je misschien ook leuk