Spanje favoriete vakantiebestemming van internationale toeristen

door admin
Spanje favoriete vakantiebestemming van internationale toeristen

Het bureau heeft samen met de Spaanse toeristische dienst Turespaña en reisplatform Mabrian de vakantieplannen van de inwoners van Spanje, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Italië geanalyseerd. De gegevens werden gepresenteerd tijdens een webinar.

Spanje favoriete zomerbestemming

Maar liefst 25% van de internationale toeristen gaf Spanje op als favoriete bestemming; daarmee staat Spanje op de eerste plaats. Italië volgt op de tweede plek met 15%. Uit het onderzoek blijkt ook dat meer dan de helft van de reizigers uit de voornaamste toeleverende landen zegt in 2021 naar Spanje te reizen. Het zijn vooral de Italianen (62%), gevolgd door de Fransen (51%), Britten (48%) en Duitsers (48%).

Langer verblijf

Volgens het Ipsos-onderzoek zullen toeristen die per vliegtuig naar Spanje komen, gemiddeld langer verblijven dan in 2019. Duitsers brengen gemiddeld de meeste tijd door in Spanje met een verblijf van 9,5 dagen, de Engelsen en Italianen blijven gemiddeld 8,6 dagen en de Fransen geven aan 8,4 dagen door te brengen in Spanje.

Pandemie bedreiging voor vliegreizen

Reizen per vliegtuig naar de vakantiebestemming schrikt reizigers nog af. De angst voor besmetting is groot, aldus 74% van de Duitsers, 72% van de Engelsen, 69% van de Fransen, 65% van de Spanjaarden en 62% van de Italianen. Ook bij Spanjaarden is er terughoudendheid om te vliegen. Zij stellen buitenlandse reizen uit tot september (27%) en oktober (21%) en geven aan om in de zomermaanden juli (32%), augustus (43%) en september (30%) vooral in eigen land op vakantie te gaan. Zes van de tien Spanjaarden geven aan dat zij de komende maanden op vakantie zullen gaan en zeven van de tien zeggen dat zij meer of evenveel zullen uitgeven als vóór de pandemie.

Vaccinatie stimulans

De vaccinaties blijken juist een stimulans om naar het buitenland te reizen. 13% van de Spanjaarden zegt te wachten op het vaccin voordat zij met vakantie gaan. De pandemie is een bepalende factor in de keuze van de vakantiebestemming voor de Spanjaarden. 43% van de ondervraagde Spanjaarden geeft aan te kiezen voor minder drukke plaatsen, 40% voor bestemmingen die met de auto bereikbaar zijn en voor 26% is het zeer belangrijk dat de Covid-indicatoren op de bestemming onder controle zijn.

Dit vind je misschien ook leuk