Spanje heeft de gelukkigste stad ter wereld

door admin
Spanje heeft de gelukkigste stad ter wereld

Toledo is een van de mooiste steden van Spanje. Afgezien van het feit dat deze Spaanse stad ook op de Werelderfgoedlijst staat, blijken hier eveneens de gelukkigste mensen te wonen. Hier moet wel bij vermeld worden dat het onderzoek niet is gedaan door een wetenschappelijke organisatie, zo meldt de Spaanse krant El Mundo, maar door een beautymerk in samenwerking met Microsoft.

Kunstmatige intelligentie peilt mate van geluk op Instagram

Omdat sociale media zo is geïntegreerd in het leven van mensen, greep het merk zijn kans om onderzoek te doen naar hoe gelukkig mensen zijn in verschillende steden ter wereld op basis van deze sociale media. Van 200.000 foto’s met de hashtag #selfie zijn de stemmingen gepeild om te ontdekken in welke steden mensen het gelukkigst zijn.

Microsoft analyseerde met kunstmatige intelligentie de stemmingen van mensen op de selfies die ze plaatsen op Instagram. Overal ter wereld werd dezelfde methode gebruikt om de mate van geluk te bepalen in diverse steden.

Spanjaarden plaatsen veel neutrale en gelukkige selfies

Uit de analyse bleek dat 40,4 procent van alle selfies die in Spaanse steden werden gemaakt als ‘blij en gelukkig’ werden beoordeeld. De meest voorkomende uitdrukking op selfies blijken de neutrale stemmingen (57,3 procent) te zijn. Op slechts 2 procent van de selfies in Spanje werden negatieve emoties waargenomen.

Drie Spaanse steden in wereldwijde top-20

Het beautymerk maakte een top-20 van de ‘gelukkigste steden ter wereld’. Na Toledo volgt op de tweede plaats het Australische Melbourne en de top-3 wordt afgesloten door Frankfurt. Twee Spaanse steden eindigden, naast Toledo, ook in deze top-20: Barcelona pakte een tiende plek en Madrid eindigde op de zestiende plaats van gelukkigste steden ter wereld.

Wat is de top-10 van gelukkigste steden in Spanje?

Voor Spanje werd er een top-10 gemaakt van gelukkigste steden. Toledo staat ook hier vanzelfsprekend bovenaan, gevolgd door Plasencia, Marbella, Sevilla, Sotogrande (Cádiz), Malaga, Barcelona, Palma de Mallorca, Madrid en Alicante.

Dit vind je misschien ook leuk