Spanje hoopvol na eerste dag World Travel Market 2021 in Londen

door admin
Spanje hoopvol na eerste dag World Travel Market 2021 in Londen

De eerste dag van de WTM 2021 in Londen was zeer hoopvol voor Spanje. Met ruim 100 vertegenwoordigers positioneerde Spanje zich als favoriet land voor de Britse toeristische sector. Met diverse beloftes hoopt Spanje deze favorietenrol ook voor 2022 aan te houden.

Op 1 november ging de World Travel Market 2021 van start. Elk jaar trekt dit jaarlijkse evenement allerlei internationale organisaties binnen de reisbranche. Vorig jaar werd het evenement voor het eerst sinds de oprichting in 1980 online gehouden vanwege de pandemie. Dit jaar is Spanje weer live aanwezig met 105 vertegenwoordigers en 13 stands. Juist nu doen toeristische organisaties hard hun best om hun land zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren. Momenteel kan Spanje deze inkomsten wellicht harder gebruiken dan ooit.

Spanje favoriet bij de Britten

Vertegenwoordigers van Spanje, de Spaanse minister van Toerisme en de toeristisch adviseur van Spanje in London zijn zeer tevreden over het feit dat Spanje nog altijd een van de favoriete bestemmingen is onder de Britten. Met de beloften die Spanje tijdens de eerste dag heeft gedaan, en de gesprekken die zijn gevoerd met Britse organisaties, gaat Spanje in elk geval een hoopvol jaar tegemoet.

Miljardeninvestering in duurzaam toerisme Spanje

Het Spaanse toeristische bureau Turespaña benadrukte wederom de ontwikkelingen op het gebied van duurzaam toerisme. Minister Reyes Maroto van Toerisme liet bijvoorbeeld weten dat er ruim 3,4 miljard euro uit het coronaherstelfonds NextGenerationEU (NGEU) van de Europese Commissie wordt geïnvesteerd om duurzaam toerisme in Spanje verder door te ontwikkelen.

Duurzaam toerisme en sociaal georiënteerde bestemmingen in Spanje

De toeristische strategie van Spanje is gericht om de uitdagingen van de klimaatcrisis, de bedreigde biodiversiteit en duurzame consumptie en productie aan te pakken. Spanje laat tijdens de WTM 2021 weten rechtstreeks samen te gaan werken met lokale toeristische bedrijven en organisaties en leveranciers te zoeken die gezamenlijk een compleet toeristisch aanbod vormen. Duurzaam toerisme en sociaal georiënteerde bestemmingen worden de belangrijkste pijlers voor Spanje.

Het Verenigd Koninkrijk is een van de belangrijkste landen voor Spanje als het gaat om toerisme. Daarom wil Turespaña samenwerken met de Britse reisindustrie om zoveel mogelijk Britten te bereiken en mensen ervan te overtuigen dat er veilig naar en in Spanje kan worden gereisd.

Toerisme wapenen tegen crisissen zoals Covid-19

Spanje wil zich hardmaken om zo min mogelijk uitstoot van koolstof te genereren binnen de toeristische sector. Ook wil Spanje zich beter voorbereiden op crisissen zoals de coronapandemie die het toerisme keihard heeft geraakt. “Het toeristisch herstel tussen Spanje en het VK moet sterker en groener worden dan ooit”, zo meldt Turespaña.

Dit vind je misschien ook leuk