Spanje raadt vaccinatie tegen apenpokken en vierde coronavaccinatie aan

door admin
Spanje raadt vaccinatie tegen apenpokken en vierde coronavaccinatie aan

Aldus zei de volksgezondheidscommissie afgelopen donderdag. Een preventieve vaccinatie tegen apenpokken is voorlopig niet gepland, maar kan op een later tijdstip worden aanbevolen, afhankelijk van de ontwikkeling van de uitbraak en de beschikbaarheid van vaccins. In Spanje zijn onlangs 198 bevestigde besmettingen met apenpokken geregistreerd.

Vierde coronavaccinatie

Tegelijkertijd maakte de minister van Volksgezondheid bekend dat er een vierde vaccinatie tegen Corona komt voor 80-plussers en bewoners van bejaardentehuizen. De gezondheidsautoriteiten zullen waarschijnlijk niet meteen beginnen, maar pas in de zomer. “Het gunstigste moment wordt bepaald op basis van de epidemiologische ontwikkeling”, zo klinkt het. Daarnaast moet gewacht worden tot de vaccins voor nieuwe virusvarianten beschikbaar zijn.

92,6 procent van de Spanjaarden heeft een basisvaccinatie

Spanje kent een hoge vaccinatiegraad en er zijn nooit grote protesten geweest tegen de goed georganiseerde vaccinatiecampagne. Minister Darias van Volksgezondheid zei dat 92,6 procent van alle Spanjaarden van 12 jaar en ouder primaire immunisatie had gekregen door middel van een dubbele vaccinatie of, in het geval van het Janssen vaccin, een enkele vaccinatie.

Volgens hun informatie heeft 92,4 procent van de leeftijdsgroep ouder dan 70 jaar al drie vaccinaties gekregen. De zevendaagse incidentie van nieuwe besmettingen in de leeftijdsgroep boven de 60 jaar ligt rond de 280. De laatste Corona-eis is dat mondkapjes nog verplicht zijn in het openbaar vervoer, in zorginstellingen en in bejaardentehuizen.

Dit vind je misschien ook leuk