Beursredacteurs praten je bij over de afgelopen beursweek

door admin
Beursredacteurs praten je bij over de afgelopen beursweek

Normaal gesproken kunnen beleggers in Zuid-Spanje altijd even langskomen op de Beleggers Academy in Marbella, tot de coronapandemie roet in het eten gooide. De deuren werden gesloten en de experts stonden beleggers telefonisch en via video calls te woord over hun vragen en twijfels.

Beursredacteurs

Kaspar Huijsman, directeur BinckBank Spanje & Portugal vertelt dat bij de vele online gesprekken die de afgelopen twee maanden zijn gevoerd dezelfde thema’s vaak terug kwamen. De enorme crash op de beurzen en de daarna weer opkrabbelende koersen leverden veel vragen op. Daarop werd besloten om klanten wekelijks te gaan informeren met een hele korte update van de beurs en de belangrijkste thema’s in beleggerstaal over te brengen. Zo is het nieuwe vlog ‘Beursredacteurs’ ontstaan. Die video’s zijn terug te vinden Youtube en Facebook.

Zo komt in een van de vlogs aan de orde dat de daling van de beurs in maart extreem snel ging en ook veel sneller dan in 2008, maar in tegenstelling tot ruim tien jaar geleden is het herstel nu ook veel sneller te zien. Hoe kan dit? Kaspar Huijsman: ‘De belegger kijkt vooruit om te voorspellen hoe de markt er in 2021 uitziet, na het virus en nadat de problemen daaromtrent zijn opgelost. Daarop baseert hij een prijs. Bovendien is er nog steeds geen goed alternatief voor geld. Sparen levert niets op.’

Volgens Kaspar is de belegger over het algemeen tevreden over de maatregelen die de overheden nemen om de economie aan de gang te houden. ‘Ze houden mensen aan het werk, die ontvangen een uitkering als ze niet werken, bedrijven worden direct geholpen en ook de financiële markten worden gesteund. ‘Met Beursredacteurs’ proberen wij al die zaken in beleggerstaal over te brengen en al hebben wij ook niet altijd antwoord en zijn we soms genoodzaakt aannames te doen, toch vinden beleggers het prettig om daarover met ons van gedachten te wisselen’, aldus Huijsman.

BinckBank Spanje & Portugal online

BinckBank Spanje & Portugal organiseert al jaren interessante seminars op uiteenlopende locaties om belangstellenden op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen op de beurs en manieren van beleggen. Behalve dat klanten in de afgelopen tijd en ook in de toekomst kunnen blijven rekenen op de persoonlijke begeleiding van BinckBank Spanje & Portugal, is er ook online allerlei informatie beschikbaar. Op elk door uw gewenst moment kunt u meer lezen of bekijken over de meest actuele ontwikkelingen op de beurs. In het blog op onze site leest u de meningen en analyses van de diverse beleggingsexperts van BinckBank. Onze missie is nog steeds van de klant een betere belegger te maken. Daarom wordt binnenkort gestart met een serie online seminars. Belangstellenden kunnen altijd bellen: +34 952 924 011.

Beleggen brengt risico’s met zich mee, je inleg kan deels verloren gaan.

Dit vind je misschien ook leuk