Vrees voor meer slachtoffers in Lorca

door admin
Vrees voor meer slachtoffers in Lorca

Hun 37-jarige moeder had met haar lichaam haar kinderen beschermd, maar is zelf overleden. De aardbeving eiste negen doden en 168 gewonden.

Reddingsteams zijn met man en macht bezig met zoeken naar overlevenden. Gevreesd wordt dat er nog meer slachtoffers onder het puin liggen. De wijk la Viña in Lorca is zwaar getroffen.

20.000 van de 90.000 inwoners van de stad brachten op straat of in auto’s de nacht door, niet wetend of ze nog naar huis terug kunnen keren. Van de negen slachtoffers konden er zeven al worden geïdentificeerd. Onder hen twee zwangere vrouwen.

De aardbevingen kostten het leven aan negen mensen. Zeven slachtoffers konden al worden geïdentificeerd, twee van hen waren zwanger. Naar schatting 130 inwoners raakten gewond.

De slachtoffers worden vandaag begraven. De Spaanse kroonprins Felipe zal hierbij aanwezig zijn. Ook premier Zapatero en minister José Blanco brachten een bezoek aan de zwaar getroffen stad.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken stelde 3.500 bedden beschikbaar aan inwoners van Lorca, zodat ze toch nog ‘een fatsoenlijke plaats hebben om de nachten door te brengen.

Schade

Volgens seismologen heeft de niet al te zware beving (4,4 en 5,2 op de Schaal van Richter) zoveel schade veroorzaakt omdat deze vlak onder de oppervlakte plaatsvond. Bovendien lag het epicentrum erg dichtbij de stad.

In Lorca staan veel oude gebouwen die niet bestand zijn tegen natuurgeweld van deze orde, waardoor de schade relatief groot is.

Dit vind je misschien ook leuk