Staat Spanje tegenover Nederland in EK-finale onder 21?

door admin

Met nog maar een paar weken te gaan tot het EK, zijn de voetballers onder de 21 jaar al ver in hun eigen toernooi. Maandagavond bereikten Spanje, Nederland, Portugal en Duitsland de halve finales.

Spanje heeft verlenging nodig voor overwinning op Kroatië

Jong Spanje won het laatste EK in 2019 dat werd gehouden in Italië en San Marino. Spanje maakte zijn titel helemaal waar tijdens de interland tegen Kroatië. Om 18.00 werd de strijd om de halve finale gespeeld en in de 66e minuut scoorde Spanje zijn eerste goal. Vlak voor het eindsignaal – precies in de 90e minuut – maakte Kroatië gelijk. De 1-1 was reden tot verlengen en in de verlenging zorgde Javier Puado, tevens maker van de eerste goal, voor een 2-1-overwinning.

Nederland stunt tegen Frankrijk

Jong Oranje heeft maandagavond voor een stunt gezorgd tegen Frankrijk. Wederom werd de wedstrijd pas in de laatste minuut besloten. Halverwege de wedstrijd kwam Frankrijk op voorsprong maar vlak na rust kwam Oranje gelijk door een goal van Boadu. Dezelfde Boadu maakte een einde aan de wedstrijd door in de laatste minuten de 2-1 te maken wat ervoor zorgt dat ook Nederland door is naar de halve finales.

Duitsland en Portugal hebben verlenging nodig

Duitsland maakte het nog spannender: na de reguliere speeltijd en verlenging bleef de eindstand tegen Denemarken steken op 2-2. Penalty’s hebben gezorgd voor een overwinning aan Duitse zijde. Ook Portugal had een verlenging nodig om af te rekenen met Italië. Deze wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 5-3-overwinning voor Portugal.

Speelt Spanje tegen Nederland in EK-finale?

Op donderdag 3 juni zal om 18.00 de eerste halve finale worden gespeeld tussen Jong Spanje en Jong Portugal. Diezelfde avond om 21.00 uur speelt Jong Oranje de tweede halve finale tegen Jong Duitsland. De winnaars van deze wedstrijden spelen op zondag 6 juni om 21.00 om de beker van het EK-21.