Twee doden en 18 gewonden bij explosie in Madrid

door admin
Twee doden en 18 gewonden bij explosie in Madrid

Bij een explosie als gevolg van een vermoedelijk gaslek in de wijk Salamanca in Madrid zijn twee doden gevallen en raakten 18 mensen gewond. De explosie vond plaats in een gebouw van vier verdiepingen.

Van de 18 gewonden zijn er vier overgebracht naar ziekenhuizen. Twee mannen, die in eerste instantie vermist waren, zijn uiteindelijk dood gevonden. Zij waren op het moment van de explosie loodgieterswerkzaamheden aan het uitvoeren in het gebouw op de derde veridpeing. De explosie vond rond 13.30 uur plaats.

Volgens de krant El Confidencial is de burgemeester van de stad, José Luis Martínez Almeida, direct naar de plek van de explosie toegegaan. Volgens bewoners zou het om een gasexplosie gaan, maar de brandweer wilde in eerste instantie niets uitsluiten. 

Zenuwinzinking

De lichamen van de twee vermiste mannen werden aan het einde van de middag onder het puin aangetroffen. Ze zijn slechts 21 en 27 jaar oud geworden. Een familielid van een van de arbeiders moest daarop met een zenuwinzinking opgenomen worden in het ziekenhuis. 

Zwangere vrouw

Van degenen die medische hulp nodig hadden, zijn er vrij snel al tien ontslagen. Een 84-jarige man verkeert nog in ernstige toestand nadat hij door de explosie de lucht in werd geworpen. Bij zijn val liep hij vervolgens meerdere kneuzingen op.

Een 44-jarige vrouw met letsel aan haar been en een 77-jarige vrouw met een hoofdwond zullen naar verwachting spoedig worden ontslagen. Een 36-jarige zwangere vrouw werd ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. Ze kreeg na de explosie een angstaanval.

Instortingsgevaar

Verschillende brandweerploegen zijn bij het gebouw omdat het mogelijk kan instorten. Volgens berichten is ook een aangrenzend gebouw ontruimd totdat de constructie is gecontroleerd. Naast het gebouw hebben ook enkele geparkeerde auto’s schade opgelopen.

Op zaterdag konden de bewoners van de gebouwen naast nummer 35 van de General Pardiñas-straat, waar de explosie plaatsvond, vergezeld van brandweerlieden hun huizen betreden om hun persoonlijke bezittingen op te halen. 

Dit vind je misschien ook leuk