Twee Nederlanders gearresteerd na schietpartij in Marbella

door admin
Twee Nederlanders gearresteerd na schietpartij in Marbella

De tweede Nederlanders die is opgepakt is een 32-jarige man. De man die maandag werd gearresteerd is een 40-jarige Nederlander. Hij zou de schutter zijn en zelf met steekwonden in het hoofd en lichaam in het ziekenhuis zijn opgenomen, maar daar dinsdag al uit ontslagen zijn. Het is niet uitgesloten dat er nieuwe arrestaties zullen volgen.

Gevecht tussen drugsbendes

De gemeente Marbella heeft volgens Europa Press laten weten dat Opium in samenspraak met de eigenaren voorlopig dichtblijft. De krant La Vanguardia meldt dat de schietpartij te wijten zou kunnen zijn aan een vechtpartij tussen bendes die zich bezighouden met drugshandel.

“Ondanks dat de Nationale Politie nog steeds het onderzoek openhoudt om de oorzaken van de gebeurtenis vast te stellen, is al opgemerkt dat de vechtpartij, die plaatsvond in het gereserveerde gedeelte van het pand, werd uitgevoerd door leden van de internationale misdaad”, aldus de tekst in de Spaanse krant.

Schietpartij

Rond 1 uur ’s nachts brak er in de drukke club Opium Beach Club aan Playa Pinillo een vechtpartij uit. Op video’s verspreid op sociale media is te zien hoe een man een grote fles pakt waarna er schoten klinken. Direct breekt grote paniek uit. De club was vol vanwege een optreden van de populaire Zuid Afrikaanse dj Black Coffee. 

Vijf mensen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Hieronder de schutter, maar ook een Ierse man en vruow.  Die liggen op de intensive care met kogelwonden. De 32-jarige vrouw is inmiddels geopereerd. 

“Eenmalig incident”

Felix Romero, woordvoerder van de gemeente van Marbella heeft maandagochtend tijdens een persverklaring benadrukt dat het gaat om een ‘eenmalig incident’ en onderstreepte dat de stad “een hoog veiligheidsniveau” heeft.

Volgens Marbella24horas.es maakt het nieuwsarchief korte metten met deze bewering. Sociale netwerken staan ​​al weken vol met allerlei gewelddadige gebeurtenissen. Het laatste incident betrof een dief van een luxe horloge die het wapen van een politieagent greep en hem van dichtbij probeerde neer te schieten. De tragedie werd voorkomen omdat het dienstwapen op de veiligheidsstand stond.

Ook gingen enkele video’s van horlogediefstallen viraal, samen met die van andere soorten rooftochten. Een aannemer werd aangevallen door een vader en een zoon die zich stoorden aan het geluidsoverlast van de bouwwerkzaamheden. In Miraflores werd iemand doodgeschoten vanwege een mogelijke afrekening of een crime passionel.

Bekijk ook: Rebels neefje van Spaanse koning was ook in de club op het moment van de schietpartij

Via de sociale media wordt geklaagd over de bendes in Marbella die zich bezighouden met drugshandel, handel in wapens en andere criminele activiteiten. Vaak gaat het om mensen van andere nationaliteiten dan de Spaanse. Volgens de krant El Español zijn er in Marbella ook advocatenkantoren die in staat zijn om belangrijke structuren op te zetten om deze criminelen te beschermen en platforms te bieden voor het witwassen van geld. 

“Zeer uitgebreide politiemacht'”

Romero zei tot slot nog dat Marbella “heeft een zeer uitgebreide politiemacht, zowel van de Nationale Politie, de Guardia Civil als de Lokale Politie en wanneer deze omstandigheden zich voordoen, wordt er snel gehandeld.”

Scenario niet nieuw aan de Costa del Sol

Marbella, een stad waar in de zomer de bevolking minstens verdubbelt en die de ontmoetingsplek is voor de internationale jet set, probeert dit probleem het hoofd te bieden. Een scenario als in Opium is echter niet nieuw aan de Costa del Sol. Al decennia lang strijden de veiligheidstroepen en staatsinstanties tegen dit probleem, en vaak met succes, hoewel al geruime tijd alle inspanningen zijn gericht op Campo de Gibraltar, de toegangspoort van drugs naar Europa .

 

Dit vind je misschien ook leuk