Twee Spaanse steden op nummer 1 ranglijsten: meeste zonne-uren en beste plek om te wonen

door admin
Malaga, Spaanse stad

Spanje staat bekend om zijn warme klimaat. Reden voor een groot aantal toeristen om de koude winter in hun land te verruilen voor de aangename Spaanse temperaturen. Of voor buitenlanders om er te komen wonen. Spaanse steden scoren goed op verschillende ranglijsten.

In Spanje ligt niet alleen de stad binnen Europa met de meeste zonne-uren. Ook is een Spaanse stad gekozen als de beste plek ter wereld om te wonen.

Deze Spaanse stad heeft de meeste zonne-uren van Europa

Een onderzoek, uitgevoerd door het platform Holidu, dat gespecialiseerd is in het zoeken naar vakantiehuizen, heeft vastgesteld dat een Spaanse stad de zonnigste van Europa is. Dat is Alicante, de stad aan de Costa Blanca, waar de zon 349 uur per maand schijnt. Omgerekend naar een jaar, is dat ongeveer 4.200 zonuren. Samen met Benidorm vormt Alicante een van de belangrijkste toeristische trekpleisters aan de Spaanse kust.

Maar er staan meer Spaanse steden in de ranglijst.  Alicante wordt gevolgd door Murcia, dat gemiddeld 346 zonuren per maand heeft en na Catania (Italië) op de derde plaats op de lijst staat. Daarna volgt Málaga op de vierde plaats. Deze populaire Andalusische stad heeft gemiddeld 345 zonuren per maand. Ook Valencia staat op de lijst, als nummer zes op de lijst, met 343 zonuren.

Deze stad in Spanje is beste plek ter wereld om te wonen 

InterNations, ’s werelds grootste gemeenschap van mensen die in het buitenland wonen en werken, heeft de resultaten van het rapport vrijgegeven waarin de beste plekken ter wereld worden onthuld om te wonen. Málaga is uitgegroeid tot de beste stad ter wereld om te wonen en te werken. De Zuid-Spaanse stad staat niet alleen bekend om zijn cultuur en gastronomie, maar ook op het gebied van vriendelijkheid, klimaat, tijd, werk, vrije tijd en balans tussen werk en privéleven. Daarnaast waren er nog twee andere aspecten waarover de meerderheid van de expats die aan deze enquête deelnamen, het eens waren. Dat zijn de veiligheid in de stad en het goede openbaar vervoernetwerk.

Dit vind je misschien ook leuk: Málaga onttroont Barcelona als populairste bestemming

Dit vind je misschien ook leuk