Uitgehongerde roedel honden valt levende varkens aan in Spaans dorp

door admin
Uitgehongerde roedel honden valt levende varkens aan in Spaans dorp

De roedel heeft in een tijdsbestek van 20 dagen tot twee keer toe levende varkens aangevallen. De laatste aanval was afgelopen dinsdag. Een jonge inwoonster uit het dorp trof enkele honden aan die vast waren komen te zitten aan de schuur waar levende varkens in worden gehouden. Ze slaagde erin de honden weg te jagen waarna ze een zwaargewond varken aantrof. 

De roedel honden zwerft al maanden in en rond het dorp. De dieren zijn onverzorgd, hebben open wonden op hun lijf en zijn zo uitgehongerd dat ze samen vee aanvallen. De bewoners zijn bang omdat de dieren agressief gedrag vertonen. 

Terwijl de burgemeester (PSOE)van het dorp aangeeft dat de dieren geen problemen veroorzaken, ontving de stichting Franz Weber talloze video’s en foto’s die aantonen dat de dieren verwaarloosd en agressief zijn. Ook circuleert er een Dantesk beeld van de uitgehongerde roedel die op 20 augustus een levend varken verslinden. 

Zowel de inwoners van het dorp als de eerder genoemde natuurorganisatie houden burgemeester Eusebio Alvaro verantwoordelijk voor het niet in actie komen met betrekking tot de honden.

Gemeente is verantwoordelijk voor naleven Dierenwelzijnswet

De organisatie wijst erop dat elk gemeenteraadslid uiteindelijk verantwoordelijk is voor de naleving van de dierenwelzijnsregels in hun gemeente. De staat waarin de honden zich bevinden en hun daaruit voortvloeiende gedrag bewijst dat dit gedurende lange tijd niet is gebeurd. Sommige inwoners wijzen er volgens EcoAvant op dat familie van de burgemeester de eigenaar zou zijn van de roedel Mastiffs.

Adoptie

Behalve een oproep tot ingrijpen aan de deelregering, eist de stichting ook publiekelijk dat de honden in beslag worden genomen en ter adoptie worden gesteld aan families die de verzorging van de dieren op zich willen nemen.

Dit vind je misschien ook leuk