Update over brand in discotheek in Murcia: minstens 13 doden

door admin
Update over brand in discotheek in Murcia: minstens 13 doden

Zoals bevestigd door 112 van de regio Murcia, werd rond die tijd het alarm ontvangen.In eerste instantie werd melding gemaakt van vier gewonden door rookinhalatie. Naar verluidt werd er in een van de discotheken een verjaardagsfeest gehouden met 20 deelnemers.

De lokale politie sloot de toegang tot het gebied af en ook de nabijgelegen Carretera de Alicante werd afgesloten. Toen de brandweerlieden later op de ochtend de vlammen doofden, kregen ze toegang tot het complex, waar ze de dertien lichamen vonden. Brandweerlieden sluiten niet uit dat er nog meer lichamen gevonden worden. Volgens de politie zijn er 15 vermisten. Allereerst de 13 dodelijke slachtoffers, verder is één overlevende veilig teruggevonden en wordt nog een persoon vermist. Eerder op de dag werd nog gesproken over 6 doden.

Volgens de krant La Opinión de Murcia is de eerste hypothese dat de brand mogelijk is veroorzaakt door kortsluiting in de schijnwerpers van de discotheek, waarna het vuur zich zeer snel zou hebben verspreid. Volgens de krant stortte het dak van de discotheek in en stortte het volledig in toen de brandweer al een uur bezig was. Gespecialiseerde brandonderzoekseenheden worden ingezet om de oorsprong van de brand vast te stellen. 

In een nabijgelegen sporthal is een informatieruimte ingericht. Een team van psychologen begeleidt de familieleden en vrienden van de slachtoffers.

Het gemeentebestuur van Murcia heeft drie dagen van offiiële rouw afgekondigd in de stad. De gemeentelijke agenda is zondag opgeschort.

Dit vind je misschien ook leuk