Vakantiehuis in Spanje: 319.000 euro verdiend in één zomer

door admin
Vakantiehuis op Ibiza

Hij wil vrij zijn maar heel veel geld verdienen. Ambities die Enrico Persano al sinds zijn vroeg jeugd had. Op de Balearen vond deze jonge Duitse ondernemer zijn kip met gouden eieren. Aan Business Insider vertelt hij zijn verhaal.

Hij verliet zijn beroepsopleiding waar het hem aan vrijheid ontbrak. Zijn DJ-carrière in Berlijn mislukte omdat hij niet genoeg geld had. En net toen hij beide factoren kon combineren met onroerend goed, liet de pandemie de 30-jarige struikelen. Toch liet Persano zich hierdoor niet ontmoedigen. Hij ontdekte namelijk een onderneming waarmee hij vorig jaar in slechts enkele maanden tijd bijna 320.000 euro verdiende. Een inkomen dat door Business Insider werd geverifieerd. De ondernemer startte zijn eigen bedrijf volgens het Airbnb-arbitragemodel.

Persano huurt momenteel huizen voor lange termijn op Mallorca en Ibiza, om ze vervolgens onder te verhuren aan toeristen via platforms zoals Airbnb. Dit doet hij met de uitdrukkelijke toestemming van de verhuurder, volgens een model dat bekend staat als arbitrage.

Arbitrage: het geheim achter zijn succes

Dankzij dit model hoeft Persano de huizen niet te kopen. In plaats daarvan investeert hij in de betaling van een huur gedurende een bepaalde periode. Vervolgens verdient hij zijn investering terug en maakt aanzienlijke winsten door de eigendommen opnieuw te verhuren.  Dit seizoen heeft de Duitser een woning in Mallorca en twee in Ibiza. Op Mallorca leveren de villa’s hem zo’n 700 euro per nacht op, terwijl hij op Ibiza in het hoogseizoen tot wel 1.000 euro per dag kan verdienen.

Cijfers spreken voor zich

Persano’s aanpak heeft hem een lucratieve zomer opgeleverd. Met een combinatie van strategische lange termijn huurcontracten en toeristische onderverhuur, heeft hij een succesvol businessmodel gecreëerd dat hem in staat stelt aanzienlijke winsten te behalen zonder de hoge kosten van onroerendgoedaankopen. Zijn succesverhaal benadrukt de potentiële winstgevendheid van vakantieverhuur op de Balearen, vooral in populaire toeristische bestemmingen zoals Mallorca en Ibiza.

Toeristische verhuur op de Balearen

De Balearen, bekend om hun prachtige stranden en bruisende nachtleven, blijven een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld. Dit maakt de eilanden een aantrekkelijke locatie voor vakantieverhuur. Platforms zoals Airbnb hebben het voor ondernemers mogelijk gemaakt om te profiteren van de groeiende vraag naar korte termijn verhuur.

Nadelen groeiende vakantieverhuur voor bevolking

Ondanks het succes van ondernemers zoals Persano, heeft de groei van vakantieverhuur ook nadelen voor de lokale bevolking. Door de lucratieve kortetermijnverhuur stijgen de huurprijzen aanzienlijk, waardoor het voor inwoners steeds moeilijker wordt om betaalbare woningen voor lange termijn te vinden. Deze dynamiek draagt bij aan de groeiende toerismefobie op de Balearen, waar lokale gemeenschappen zich steeds meer benadeeld voelen door de toeristische druk en de impact op hun dagelijkse leven.

Dit vind je misschien ook leuk