Valencia geeft 50 euro weg om te besteden in lokale winkels en markten

door admin
Valencia geeft 50 euro weg om te besteden in lokale winkels en markten

De gemeente Valencia heeft 1,6 miljoen euro uit fondsen van de regionale overheid gereserveerd om uit te delen aan inwoners. Die kunnen elk 50 euro uitgeven in winkels en markten in de stad. Deze 'Bono Comercio' steunt burgers en detailhandel in de stad.

In totaal worden 27.800 vouchers uitgegeven met kortingen voor winkels en markten. In totaal doen 982 winkels en gemeentelijke marktkramen mee. Sinds middernacht van zondag op maandag is de voucher te bestellen op de website bonocomerciovlc.com.

Budget van vorig jaar verdubbeld

Na het succes van de campagne 2021, toen de vouchers binnen enkele uren op waren, heeft de gemeente het budget dit jaar bijna verdubeld tot 1,6 miljoen euro om bijna 30.000 vouchers uit te delen. De kaart kost 50 euro, maar krijgt een waarde van 100 euro. Op de website staat naast de geldigheidsdatum ook de lijst met deelnemende bedrijven. Per identiteitsbewijs is een voucher te koop.

Uiteindelijk wordt op deze wijze 3 miljoen euro besteed in de lokale handel. De actie zal volgens de gemeente ook de kleine bedrijven die het moeilijk hebben met de energiecrisis en de inflatie helpen.

De actie duurt tot 30 november en wordt ook gesteund door de Vereniging van Detailhandelaars in het Historische Centrum van de stad. Die zijn van mening dat juist in “deze energie- en inflatiecrisis het een belangrijke campagne is om aan te moedigen.” Met het zicht op de feestdagen en Black Friday, zal het de sector helpen overeind te blijven. Het doel is dat mensen toch kerstinkopen doen. 

Markten doen voor het eerst mee

Dit jaar doen voor het eerst de markten mee aan het initiatief. Cristina Oliete, algemeen secretaris van Confermercats, moedigt alle inwoners van de stad aan om de voucher te kopen. Op vrijwel elke markt zijn er kramen die meedoen. 

Woon je in Valencia? Dan kun je de Bono Comercio hier aanvragen.

Dit vind je misschien ook leuk