Vier personen gearresteerd in Barcelona voor de dood van een Canadese toerist

door admin
Vier personen gearresteerd in Barcelona voor de dood van een Canadese toerist

Vier jonge personen in de leeftijd van 19 tot 21 jaar zijn in Barcelona gearresteerd door de Mossos d'Esquadra in verband met de dood van een Canadese toerist.

Het tragische incident vond plaats in maart, toen het 25-jarige slachtoffer van een 4,5 meter hoge brug op de Ronda Litoral viel. Volgens berichten probeerde de toerist te ontsnappen aan een groep overvallers die hem en twee vrienden in de vroege ochtenduren gewelddadig hadden aangevallen.

Hoewel de jongeman met spoed naar het Hospital del Mar werd gebracht vanwege de verwondingen door de val, heeft hij het niet overleefd.

Dood per ongeluk gebeurd

Na een intensief onderzoek van twee maanden heeft de politie de personen weten op te sporen die naar verluidt betrokken waren bij deze fatale aanval. Volgens de verklaring die de politie op woensdag heeft vrijgegeven, werkten de onderzoekers met de hypothese dat de dood per ongeluk is gebeurd. Die theorie is gedurende het hele onderzoek gehandhaafd.

De de vier verdachten, die nu worden onderzocht op beschuldiging van gewapende overval en roekeloos doodslag, zijn tussen de 19 en 21 jaar oud.

Overvallen

Het incident vond plaats op 15 maart, toen het slachtoffer samen met twee vrienden werd overvallen door een groep dieven toen ze een nachtclub verlieten en op weg waren naar hun hotel in het district Sant Martí. Terwijl twee vrienden wisten te ontsnappen, raakten ze hun metgezel kwijt en vonden hem later in kritieke toestand op de grond. Volgens hun verklaringen was hij van een 4,5 meter hoge brug gevallen.

Beelden van beveiligingscamera’s

De Mossos d’Esquadra startten een grondig onderzoek, waarbij beelden van verschillende beveiligingscamera’s in het gebied tijdens de relevante periode werden geanalyseerd.

Het bekijken van de opgenomen beelden maakte de identificatie van de daders mogelijk en onthulde hun bewegingen die nacht. Verdere onderzoeksinspanningen leverden aanvullende informatie op, waardoor de autoriteiten de verdachten aan de gebeurtenissen op die fatale ochtend konden koppelen.

El País schrijft dat de vier gearresteerde verdachten zullen in de komende uren voor de rechtbank worden gebracht voor verdere juridische procedures.

Dit vind je misschien ook leuk