Vlammen van 20 meter hoog bedreigen bos in Tarragona

door admin
Vlammen van 20 meter hoog bedreigen bos in Tarragona

Een bosbrand die vanmiddag begon in enkele zonnepanelen bij Bonastre in de provincie Tarragona, heeft zich verspreid naar een nabijgelegen bos en vormt een dreiging voor de aangrenzende bergketen.

De brand begon om 14.42 uur op kilometerpunt 8 van de snelweg TV-2041, die van de N-340 naar bijna de stad Masllorenç gaat en door Roda de Berà loopt. Rond half drie ‘s middags werden negen grondploegen en één helikopter ingezet. Om vier uur waren er al vier helikopters (drie bommenwerpers en een coördinatiehelikopter) en twee kleine vliegtuigen gemobiliseerd.

Het vuur is vermoedelijk ontstaan in enkele zonnepanelen en heeft zich vervolgens verspreid naar het bosgebied. In eerste instantie werden negen grondploegen geactiveerd door de brandweer van Generalitat, afkomstig van de parken El Vendrell, Valls, Tarragona, Reus en Sarral, evenals de Regió d’Emergències. Er werd ook een blushelikopter ingezet. Tegen vier uur ‘s middags waren er al 19 grondeenheden ter plaatse. Bij aankomst waren de zonnepanelen niet langer aan het branden.

Zorgen over uitbreiding van het vuur naar de bergketen

Een van de zorgen van de brandweer is de mogelijke uitbreiding van het vuur naar de bergketen, evenals het ontstaan van secundaire brandhaarden.

Vlammen tot 20 meter hoogte

De brand veroorzaakt vlammen van 15 tot 20 meter hoogte, aangewakkerd door de grillige wind als gevolg van nabijgelegen stormen in het Muntanyes de Prades-gebied. De rechterflank van de brand breidt zich uit, zij het minder dan verwacht, terwijl de linkerflank wordt tegengehouden in een gebied met gewassen.

Tegen half vijf ‘s middags waren er al 27 grondeenheden ter plaatse om de brand te bestrijden.

Lees ook: Drie Catalaanse stuwmeren te droog voor bevoorrading blusvliegtuigen

Dit vind je misschien ook leuk