Vrouw krijgt boete van 1.500 euro voor het voeren van duiven op Tenerife

door admin
Vrouw krijgt boete van 1.500 euro voor het voeren van duiven op Tenerife

Het gemeentebestuur van Santa Cruz de Tenerife heeft een sanctieprocedure gestart tegen een burger die herhaaldelijk duiven voerde en daarmee de gemeentelijke verordening over het beschermen en houden van dieren overtrad. Deze verordening beschouwt dit als een ernstige administratieve overtreding die kan worden bestraft met een boete van maximaal 1.500 euro. 

Problemen met volksgezondheid

De burgemeester, José Manuel Bermúdez, merkte in een notitie op dat ‘deze feiten niet onopgemerkt kunnen blijven’, dus de gemeente zal doorgaan met het bestraffen van mensen die dieren voeren op de openbare weg. ‘Een simpele handeling als deze kan leiden tot problemen met de volksgezondheid en het is onze verantwoordelijkheid als stadsbestuurders om dit te voorkomen,’ zei hij. 

Het raadslid voor strategische planning, duurzaamheid van het milieu en openbare diensten, Carlos Tarife, legt uit dat ‘de vrouw het voeren vaak herhaald die, zoals ze zegt, weigert haar gedrag te veranderen en die plastic zakken met een grote hoeveelheid rijst bij zich heeft die ze op de grond gooit om de duiven te voeren’. 

Natuurlijk evenwicht

Tarife voegt eraan toe dat ‘deze mensen die de duiven voeren bestraft moeten worden omdat het een daad is die de gezondheid en het natuurlijk evenwicht van de stad aantast door bijvoorbeeld een grotere hoeveelheid uitwerpselen of andere dieren zoals knaagdieren’.

Dit vind je misschien ook leuk