Waarom een zwembadinspectie laten doen in Spanje?

door admin
Waarom een zwembadinspectie laten doen in Spanje?

Bezit je een huis met zwembad in Spanje leef je de droom van velen. Als zwembadeigenaar weet je echter ook dat er bij het zo mooi helder houden van je water nogal wat taken komen kijken. Taken die je zelf kunt doen, maar die je gelukkig ook kunt uitbesteden.

Een goed en regelmatig onderhouden zwembad zorgt ervoor dat je het volledige zwembadseizoen in Spanje heerlijk een plons kunt nemen in je eigen tuin. Heb je net een woning met zwembad in Spanje gekocht of sta je op het punt er een te kopen, dan weet je wellicht niet precies wat de staat is waarin je nieuwe zwembad zich bevindt. Aangezien een zwembad vaak de op een na grootste investering is in een tweede woning die huiseigenaren ooit doen, is weten waar je op dit vlak aan toe bent wel erg wenselijk.

Want op het oog kan alles er nog zo goed uitzien, zwembadexperts in Spanje zoals zaakvoerder Peter Janssens van Cristal Blue weet als geen ander dat juist wat je niet ziet erg belangrijk kan zijn. Zijn alle apparaten nog wel goed? Valt de betegeling niet uit elkaar? Zitten er geen scheuren in de ombouw? Hoe is het met de waterkwaliteit gesteld? Gedetailleerde kennis hierover kan een eventuele nare financiële tegenvaller in de toekomst voorkomen.

Heb je de woning nog niet gekocht, dan ben je nog net op tijd om eventueel aan het licht gebrachte gebreken te verhalen op de verkoper van de woning of deze door te berekenen in de uiteindelijke aankoopprijs. Dergelijke gedetailleerde en technische kennis over je zwembad krijg je heel eenvoudig door een zwembadinspectie te laten uitvoeren.

Wat is een zwembadinspectie?

Met een zwembadinspectie of -keuring wordt de bouwtechnische en algemene staat van het zwembad en alles wat daarbij hoort vastgesteld. Inzichtelijk wordt gemaakt wat voor kosten je nu en in de toekomst kunt verwachten. Een expert voert tijdens de zwembadaudit een visuele inspectie van het zwembad uit en bepaalt in welke conditie de belangrijkste bouwkundige, technische en sanitaire onderdelen zich bevinden. Alle bevindingen worden vervolgens vastgelegd in een overzichtelijk inspectierapport. Tijdens de inspectieronde van het zwembad kun je gerust al je vragen stellen aan de zwembadspecialist. Ook voor advies voor eventuele renovaties of vernieuwingen kun je bij hem terecht.

Wat staat er in het inspectierapport?

In het keuringsrapport staan de door de expert vastgestelde bevindingen, de gevonden gebreken en de eventuele herstelkosten op overzichtelijke wijze gerangschikt. Het rapport is inclusief foto’s, een indicatieve kostenspecificatie per eventueel te herstellen apparaat of te vervangen onderdelen, de kosten van de uit te voeren herstelwerkzaamheden en de te verwachten kosten voor het onderhoud voor de komende twee jaar.

Wat zijn de voordelen van een zwembadinspectie?

  1. Wanneer je precies op de hoogte bent in welke staat je zwembad zich bevindt, weet je tot in details waar nog verbeteringen nodig zijn. Die wetenschap kan de prijs van de woning wellicht naar beneden krijgen. Als argument bij je onderhandeling heb je de mening van een specialist in handen. Een kleine investering die zichzelf gemakkelijk terugverdient.
  2. Als de verkopende partij verborgen gebreken verzwegen heeft, of hier eenvoudigweg niets van wist, kun je het (voorlopige) koopcontract nog laten ontbinden. Dankzij de inspectie weet je exact waar de zwakke plekken in het zwembad te vinden zijn.
  3. Een degelijke zwembadkeuring biedt je de harde feiten op een rij. Elk gebrek in het zwembad dat de inspecteur aantreft, komt in het eindrapport te staan.
  4. Mocht je wijzigingen willen toebrengen aan je zwembad, dan is het selecteren van een betrouwbare aannemer een tijdrovende en gecompliceerde klus. Met een rapport van je zwembadkeuring in handen, kun je direct een goede en gedetailleerde offerte aanvragen, een goede vergelijking maken tussen de verschillende mogelijkheden en scherp onderhandelen over de uiteindelijke prijs.

 

Waar wordt precies naar gekeken tijdens een zwembad inspectie?

Doorgaans begint de zwembadspecialist rond het zwembad en werkt per onderdeel en accessoire naar het pomphuis toe. Het zwembad zal als eerste inhoudelijk worden geïnspecteerd en vervolgens aan de buitenkant.

De volgende onderdelen komen bij deze nauwkeurige inspectie aan bod: de zwembadboordsteen, muur mozaïek en vloeren, bouwstructuur, scheuren, inlaat bevestigingen, skimmers, verlichting, sanitair/aansluitingen buitendouche, inox trappen, interieurafwerking pomphuis (plafonds, wanden en vloeren), verwarmingsapparatuur, zoutelektrolyse en/PH dosering systemen, technische installatie, elektra, zandfilter, motorfiltermand, manometer, bolkranen, dichtingen, afvoerleiding, 6-weg kraan en/standen, pvc-pompuisbak.

De zwembadinspectie in drie stappen

Allereerst komt de zwembadexpert op het afgesproken moment naar het zwembad dat je gekeurd wilt hebben. Vervolgens stelt de expert een aantal vragen om specifieke informatie over het zwembad boven tafel te krijgen voor de inspectie zelf, die ongeveer en uur in beslag neemt. Tot slot stelt de inspecteur op kantoor een rapport op. Dit krijg je na 3 tot 5 werkdagen per e-mail toegestuurd, compleet met foto’s en kostenraming voor reparatie-, herstel- of vernieuwingswerkzaamheden.

Voor wie is een zwembadinspectie bedoeld?

Niet alleen de (toekomstige) eigenaren van een zwembad kunnen veel baat hebben bij een overzichtelijk rapport over alle bestaande of te verwachten gebreken, ook voor makelaars die zich richten op de markt van tweedehandswoningen kan de beschikking hebben over een ‘momentopname’ van de conditie van het zwembad het een uitkomst zijn. Inzicht hebben in de potentiële voordelen, de (te verwachten) onderhoudskosten en andere belangrijke zaken die met zwembadbezit te maken hebben, kan vastgoedprofessionals extra voordeel bieden bij de verkoop van huizen met zwembaden.

Wat zijn de kosten van een zwembadinspectie?

De medewerkers van Cristal blue Pool Service begrijpen dat je vaak vooraf duidelijk en op transparante wijze wilt weten wat de kosten van een zwembadkeuring in Spanje zijn. Zo weet je direct of het je de moeite en het geld waard is. Op aanvraag kan er ook specialistisch onderzoek of een vergunning door een architect worden gerealiseerd. Cristalblue beschikt over certificaten van: ASEPPI (Spaanse vereniging voor zwembadprofessionals). Een zwembadinspectie kost 55 euro. Deze betaal je altijd achteraf. De factuur ontvang je tegelijk met het inspectierapport.

Hoe vraag je een zwembadinspectie aan?

Wil je een zwembadinspectie aanvragen of heb je vragen over welke extra diensten Cristal Blue Pool Service biedt, neem dan vrijblijvend contact op via +34 653 353 810 of vul het contactformulier in. Cristal blue Pool Service werkt binnen een straal van 50 kilometer rond Alicante. Meer informatie: www.cristalbluepoolservice.com.

Dit vind je misschien ook leuk