Wandelpad El Caminito del Rey gesloten vanwege hittewaarschuwing

door admin
Wandelpad El Caminito del Rey gesloten vanwege hittewaarschuwing

De toeristische attractie, gelegen tussen de gemeenten Ardales, Álora en Antequera, is dan niet toegankelijk voor bezoekers. In de drie gemeenten zullen de maximumtemperaturen stijgen tot 41º, met minimumtemperaturen van 25º.

De directeur van de Spaanse weerdienst AEMET in Málaga meldt dat de abnormaal hoge temperaturen de hele week zullen aanhouden. Voor woensdag zijn oranje waarschuwingen afgegeven in de regio Ronda en Antequera en geel in de regio Sol Guadalhorce en Axarquia.

Veiligheid voorop

Voor El Caminito del Rey zijn mensen de belangrijkste prioriteit. Het wandelpad is vaker gesloten vanwege het risico op wind of regenval. En nu dus vanwege de hoge temperaturen. Vorig jaar gebeurde dat ook al. ‘Zodra het AEMET oranje waarschuwingen afkondigt, wat betekent dat de gezondheid van mensen  in gevaar is, vergaderen we met de Diputación de Málaga. Als het gevaarlijk wordt, besluiten we in dit geval om de activiteit te sluiten’, legt de directeur van El Caminito del Rey, Marcelino Méndez-Trelles, uit.

Ticket geboekt, wat nu?

Mensen die kaartjes hebben voor de dag dat de Caminito del Rey gesloten is, krijgen via sms, e-mail en sociale netwerken bericht. De kaartjes kunnen worden omgeruild voor de volgende openingsdag. Ondanks de weersomstandigheden voor woensdag 12 juli, wordt in principe, rekening houdend met de voorspellingen van AEMET, verwacht dat het pad open zal zijn van 8.00 tot 12.00 uur. “Het lijkt de beste tijd om open te kunnen gaan, aangezien het vanaf 14.00 uur is wanneer de hittegolf invalt,” aldus Méndez-Trelles. Deze beslissing kan worden gewijzigd als er veranderingen in de weersvoorspelling zijn die schadelijk kunnen zijn voor de bezoekers, wiens veiligheid prioriteit heeft. Alle beslissingen zullen aan de bezoekers worden gecommuniceerd zodat zij op de hoogte zijn.

Waarschuwingen voor woensdag

De hitte houdt nog even aan. Ook voor woensdag zijn oranje waarschuwingen afgegeven in Ronda, Antequera en Sol Guadalhorce. Code geel is afgegeven voor de Axarquia. ‘De temperaturen kunnen een beetje dalen in het binnenland in vergelijking met de waarden die we deze eerste drie dagen zullen hebben, maar woensdag en donderdag zullen er aan de kust westenwinden zijn die de temperaturen flink zullen doen stijgen, aldus AEMET.

Kijk hier voor de actuele informatie over het wandelpad.

Dit vind je misschien ook leuk