Wegwerkzaamheden op A-7 bij Fuengirola, Mijas en Marbella

door admin
Wegwerkzaamheden op A-7 bij Fuengirola, Mijas en Marbella

Het gaat eigenlijk om de tolweg AP-7. De A-7 is komende vanuit Málaga tot Fuengirola gratis. Vanaf Fuengirola tot Estepona moet je tol betalen. Veel mensen nemen hun toevlucht tot deze weg omdat de enige andere directe verbinding tussen bovengenoemde plaatsen de rijksweg N-340 is. Hier loopt het verkeer vaak vast. De tunnel door San Pedro is bijvoorbeeld een bottleneck, maar ook bij La Cala de Mijas staat het verkeer regelmatig vast. Op de tolweg zijn vrijwel nooit problemen en bestuurders weten daar zeker dat ze kunnen doorrijden.

Behalve de komende tijd. Vanaf aanstaande maandag, 25 september, tot en met 31 oktober zijn er namelijk wegwerkzaamheden gepland. Het ministerie van Transport, Mobiliteit en Stedelijke Agenda (Mitma) laat weten dat er in beide richtingen, zowel richting Algeciras als Barcelona, rijstrookafsluitingen zullen zijn.

Waar moet je op letten?

De werkzaamheden vinden plaats op het gedeelte tussen de kilometers 1013,145 en 1041,230. Dat is tussen Fuengirola en de afslag Nagüeles in Marbella. Maak je geen zorgen, er blijft altijd één rijstrook open voor verkeer.

Wanneer zijn de afsluitingen?

De afsluitingen vinden plaats op maandagen tussen 00:00 en 06:00 uur. Van dinsdag tot en met vrijdag zijn de afsluitingen tussen 22:00 en 06:00 uur. In het weekend en overdag zijn er geen afsluitingen gepland.

Wat is het doel van de werkzaamheden?

Met een budget van 6,2 miljoen euro zullen de werkzaamheden zich richten op het vervangen van de uitzetvoegen van verschillende brugdelen op dit traject. Ook zal de horizontale bewegwijzering en definitieve markering verbeterd worden.

Geen alternatieve routes

Het ministerie geeft aan dat vanwege de specificaties van de snelweg er geen alternatieve routes mogelijk zijn tijdens de werkzaamheden. Het enige alternatief hebben we hierboven al besproken en is de N-340. 

Lees ook: Bedrijven in Marbella willen oplossingen voor verkeerschaos aan de kust

Dit vind je misschien ook leuk