Werknemer Oekraïense ambassade in Madrid licht gewond door bombrief

door admin
Werknemer Oekraïense ambassade in Madrid licht gewond door bombrief

De gewonde medewerker heeft de Oekraïense nationaliteit. De Oekraïense regering heeft het incident na berichtgeving van het Spaanse persbureau Efe bevestigd. De brief ontplofte op woensdagmiddag 30 november om 13.17 uur op de ambassade, gevestigd in de Ronda Aquila 52, in de wijk Piovera, in het district Fortaleza in het noordoosten van de Spaanse hoofdstad. Het was de ambassade zelf die de politie waarschuwde voor het incident.

De explosie deed zich voor toen de werknemer de brief opende. De beveiligingsmedewerker is vervolgens op eigen kracht naar het ziekenhuis gegaan. Volgens Efe was de brief gericht aan de ambassadeur van Oekraïne in Spanje, Serhi Pohoreltsev. In plaats van de post door een scanner te halen, zou de beveiligingsmedewerker deze in de tuin van de ambassade hebben geopend. Daarop ontplofte het kleine, zelfgemaakte explosief in de brief.

Agenten van onder meer TEDAX, de provinciale informatiebrigade van de nationale politie en hondengeleiders kwamen ter plaatse en zetten in het gebied een grote veiligheidsperimeter op. Het antiterrorismeprotocol is ook geactiveerd in de hele stad.

De Audiencia Nacional, de rechtbank in Madrid neemt nu het onderzoek naar de explosie door de bombrief in de Oekraïense ambassade over. Het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft bevestigd dat leden van de wetenschappelijke politie en de inlichtingendiensten zich bij het onderzoek hebben aangesloten.

Volgens Efe was de brief gericht aan de ambassadeur van Oekraïne in Spanje, Serhi Pohoreltsev. In plaats van de post door een scanner te halen, zou de beveiligingsmedewerker deze in de tuin van de ambassade hebben geopend. Daarop ontplofte het kleine, zelfgemaakte explosief in de brief.

De ambassademedewerker liep lichte verwondingen op, maar was wel in staat om op eigen kracht naar het Nuestro Señora de América-ziekenhuis in de hoofdstad te gaan. Daar zou hij zijn opgenomen.

De Spaanse politie heeft het antiterrorismeprotocol geactiveerd en het gebied rond de ambassade afgezet. Ook zouden specialisten in het opruimen van explosieven ter plaatse zijn.

Dit vind je misschien ook leuk