Vakantie met voorbehoud: met de caravan naar Noord-Spanje

door admin
Vakantie met voorbehoud: met de caravan naar Noord-Spanje

Hoewel er nog weinig concreets te zeggen valt over het uitgaansleven komende zomer en elke Spaanse regio wat dat betreft zijn eigen maatregelen treft, zit het erin dat veel Nederlanders voor de zomervakantie zullen afreizen naar Spanje.

Toch blijft het onzeker hoe de situatie ervoor staat als de zomervakantie daadwerkelijk is aangebroken. Wat is er op dat moment allemaal wel en niet mogelijk? Daarom lijkt een caravanvakantie naar Noord-Spanje een veilige keuze te zijn voor Nederlandse toeristen die deze zomer naar Spanje willen.

Nieuwe golf besmettingen

We hebben het afgelopen jaar kunnen zien dat versoepelingen steevast werden gevolgd door nieuwe besmettingsgolven. Vervolgens werden de maatregelen weer flink aangescherpt. Ook deze zomer kan het weer fout gaan zodat de maatregelen weer moeten worden aangescherpt. Voor een toerist die met de bus of het vliegtuig naar zijn accommodatie in Spanje reist, kan dat voor kopzorgen zorgen. Wat te doen als je opeens wél in quarantaine moet bij aankomst of er helemaal geen horeca open is?

Eigen slaapplek en keuken meenemen

Een flexibelere manier van vakantie vieren is dan de beste keuze om toch een tamelijk zorgeloze vakantie te kunnen hebben. Dat kan wanneer je gaat kamperen met de caravan. Je hebt dan immers je eigen slaapplek bij je, je eigen keuken en je eigen koelkast. Je hoeft alleen maar boodschappen te doen om te kunnen eten en drinken en supermarkten hebben tot nu toe door alle coronamaatregelen heen open mogen zijn. Zo word je vakantie minder beïnvloed door mogelijke nieuwe coronamaatregelen.

Je vakantie verplaatsen

Een ander voordeel van op vakantie gaan met de caravan, is de mogelijkheid om een andere bestemming te kiezen als ter plekke of zelfs al voor vertrek blijkt dat vakantie vieren op de beoogde bestemming ingewikkeld wordt. Je hoeft alleen maar ergens anders heen te rijden met je caravan.

Als je voor een vakantie in Noord-Spanje kiest, kun je bovendien relatief snel je caravan én vakantie verplaatsen naar Frankrijk of Italië als de maatregelen in Spanje weer aangescherpt zouden worden. Zo is de kans het kleinst dat je zomervakantie volledig in het water valt.

Natuurlijk is een caravan een forse investering, maar het is er wel een die zich kan uitbetalen in een zo zorgeloos mogelijke vakantie in coronatijd. Bovendien maakt het hebben van een caravan je vakanties ook zonder pandemie heel flexibel en afwisselend. En gelukkig is geld lenen voor een caravan een mogelijkheid voor wie het aankoopbedrag niet meteen op tafel kan leggen, maar wel graag met een caravan op een ‘flexibele’ vakantie wil.

Kamperen in Spanje 

Spanje is een geweldig land om te kamperen. Het verslaat qua aantal campings bij lange na niet kampeerland Frankrijk, maar met een goede voorbereiding vind je er prachtige campings in de meest uiteenlopende landschappen. Van kleine rurale campings in natuurgebieden tot grote familiecampings met alle voorzieningen zoals zwembaden, entertainment, campingwinkeltjes etc, langs de mediterrane kusten. 

Dit vind je misschien ook leuk