4 X doen tijdens een vakantie aan zee in Spanje

door admin
4 X doen tijdens een vakantie aan zee in Spanje

 De Spaanse kusten zijn namelijk van alle markten thuis en als je dacht dat het alleen maar zonnen en zwemmen wordt, dan heb je het mis… Er zijn talloze toffe activiteiten die je kunt ondernemen als je in Spanje aan de zee verblijft. En om je vakantie een beetje afwisselend te houden, is het leuk eens wat anders te overwegen dan alleen zonnen. Kun je zo één, twee, drie niets bedenken? Don’t worry; we zetten hier een aantal leuke bezigheden voor je op een rijtje:

Kanoën of kajakken op zee

Kom even van je strandbed af en waag jezelf in een opblaas kano of kajak. Deze koop je in Nederland al tegen een top prijs en neem je eenvoudig mee in je reiskoffer. Normaal gesproken kano je misschien alleen over rivieren en meren. Maar ook zee kanoën en kajakken is helemaal hot. Vaar langs die mooie rots, naar verlaten strandjes of naar dat ene kleine eilandje dat je in de verte ziet liggen. Uiteraard moet je wel goed kunnen inschatten of het veilig is om de zee op te gaan. Houd daarbij ook de waarschuwingsvlaggen in de gaten. Groen is ‘go’, geel betekent dat er risico is en bij een rode vlag is het verboden het water in te gaan. Daarbij is het niet verstandig om té enthousiast te gaan peddelen. Je wilt immers nog wel voor het donker weer aan land zijn…

Heel veel vis en zeevruchten eten

In het kader van “eten moet je toch”, kun jij jezelf zonder schuldgevoel te buiten gaan aan alle heerlijkheden uit de zee. En uiteraard zit je daarvoor aan de Spaanse kust perfect! Afhankelijk van waar je verblijft, kun je optimaal genieten van Spaanse specialiteiten. Ben je bijvoorbeeld in Malaga? Dan is het traditionele gerecht ‘espetos‘ een must om te proeven. Deze heerlijke op houtvuur gegrilde sardientjes met goede olijfolie, zeezout en brood zijn werkelijk goddelijk. Maar ook de enige echte paella mag uiteraard niet ontbreken. Evenals gevulde inktvis. En zo kunnen we nog even doorgaan…

Suppen op je eigen opblaasbare sup

Net als een kajak of kano, kun je tegenwoordig ook een opblaasbare sup kopen en meenemen tijdens je vakantie. Een geweldig item om bij je te hebben! Suppen doe je op een soort van surfplank (een sup board in dit geval). Je gaat hier bovenop staan of zitten op je knieën en je verplaatst jezelf met peddels. Suppen is een leuke, sportieve bezigheid om met een aantal mensen te ondernemen. Blijf wel dichtbij de kust. En oefen in het beste geval thuis alvast een aantal keer!

Uitzichtpunten beklimmen voor betoverende zonsondergangen

Waar je ook in Spanje aan zee verblijft; er is altijd wel een mooi uitzichtspunt te vinden. Zit je in een bergachtig gebied? Trek je wandelschoenen dan aan voordat de zon onder gaat. Hike een stukje omhoog, totdat je het mooiste zicht over de zee hebt.

Neem een kleedje, wat hapjes en een flesje wijn mee en wacht tot de zon in de zee begint te zakken. Zonsondergangen zijn echt het mooiste boven het water; dat kun je zelf beamen wanneer je dit gaat doen. Geniet van een verbluffend kleurenspel en hike terug naar beneden.

Het beste is natuurlijk om al deze activiteiten te combineren. Beleef een top vakantie onder de Spaanse zon; het mag gelukkig weer!

Dit vind je misschien ook leuk