Huis kopen in Spanje, hoe ga je te werk?

door admin
Huis kopen in Spanje, hoe ga je te werk?

Je kunt de aankoop van een huis in Spanje overwegen om verschillende redenen. Misschien ben je tijdens eerdere vakanties zo gehecht geraakt aan een plaats of regio, dat je daar graag elke vakantie wilt terugkeren. Of je hebt geld over en bent op zoek naar een interessante investering. Veel mensen kiezen ook voor Spanje om daar hun pensioenjaren door te brengen. Met een pensioen uit Nederland kun je in Spanje relatief royaal leven. Vooral het buitenleven en het bezoeken van bars en restaurants is nog een stuk goedkoper dan in Nederland en België.

Goede vliegverbindingen

Spanje is bovendien goed bereikbaar. Je kunt direct op tal van Spaanse bestemmingen vliegen, soms meer maal daags. Maar ook met de auto is het een reis naar Spanje prima te doen. Zeker als je voorkeur uitgaat naar een plek langs de Mediterrane oostkust, aan de Costa Brava (Girona), de Costa Blanca (Alicante) of de Costa Cálida (Murcia). Binnen Spanje is het bovendien het netwerk van hogesnelheidstreinen (AVE) zeer uitgebreid met stations in de belangrijkste steden.

Kustzones

Ook als je liever niet direct aan de vaak drukke costa’s zit, zijn die kustzones meer dan interessant. Zeker als je opteert voor een villa met een zwembad kun je gerust wat verder landinwaarts op zoek gaan naar een tweede woning of een mooie finca.

Huur een tijdje

Voordat je de stap zet tot een huis kopen in Spanje is het wel verstandig je goed te oriënteren. Weet je nog niet waar in Spanje je een aankoop wilt doen? Dan verdient het aanbeveling om eerst een tijdje iets te huren. Doe dat het liefst ook in verschillende gebieden. Die ervaring geeft je meer inzicht in de lokale faciliteiten, hoe het leven van alledag eruit ziet en of het je past.

Bezoek je regio in verschillende jaargetijden

Overweeg je om het roer echt om te gooien en je permanent in Spanje te vestigen, dan is het ook verstandig om in verschillende jaargetijden gedurende een wat langere periode iets te huren. Aan sommige kusten heeft het leven in de winter helemaal niets te maken met hoe het er is in de zomermaanden. Sommige kustplaatsen zijn ‘s winters uitgestorven. Andere zijn misschien wel weer té druk in het hoogseizoen.

Veel faciliteiten en Nederlands- of Engelstalige dienstverlening

Toch bevelen wij het je van harte aan om een vakantiehuis te kopen in Spanje. Het is een ontzettend gevarieerd land met een uiterst gastvrije bevolking en een heerlijk klimaat. Omdat zovelen je al voor gingen zijn ook de faciliteiten in de bekendste gebieden uitstekend.

Bekijk ook: Buitenlanders kopen weer meer huizen in Spanje dan voor de pandemie

Zo ontdekken veel mensen die een huis kopen aan de Costa del Sol, de Costa Blanca en de Costa Brava dat in die gebieden uitstekende Nederlandstalige dienstverlening voor handen is. Denk hierbij aan onder meer artsen en specialisten, sociale clubs, nieuws in je eigen taal en winkels met Nederlandse producten. Om over horecagelegenheden met een Nederlands aanbod nog maar te zwijgen. Mocht dat er niet zijn, dan kun je er doorgaans ook in het Engels goed terecht.

Aantrekkelijke investering

Het klinkt misschien cliché, maar het kopen van een Spaans huis is nog steeds een zeer goede en aantrekkelijke investering die je met een gerust hart kunt doen. Er is voor iedere voorkeur, budget en smaak wel een Spaans huis te koop.

Een huis kopen in Spanje kan bijvoorbeeld een goed alternatief zijn, voor het jaarlijks huren van een vakantiewoning in Spanje. Op momenten dat je zelf niet in Spanje verblijft, verhuur je de woning aan andere toeristen. Zo verdien je ieder jaar een deel van de investering in deze woning terug. Als je jezelf wilt verzekeren van veel mooi weer, kun je er ook voor kiezen om blijvend naar Spanje te emigreren.

Vakkundige hulp

Een dergelijke stap is er niet een die je zomaar zet. Immoabroad is een makelaar met ruim 30 jaar ervaring die duizenden potentiële nieuwe huiseigenaren helpt om door de Spaanse vastgoedmarkt te navigeren. Aangezien deze vol eigenaardigheden zit die wij in ons eigen land niet kennen, is het handig vakkundige hulp in te schakelen als je een huis kopen in Spanje op je verlanglijstje hebt staan.

Hoe krijg je een goed beeld van de huizenmarkt in Spanje? Op welke manier onderhandel je over de prijs van een woning? Waarop moet je letten bij een bezichtiging? De professionals van Immoabroad kunnen je hierbij helpen. Bovendien kunnen zij goed eventuele risico’s inschatten aan de hand van het type vastgoed. Daar geven zij je deskundige informatie over alvorens je koopt.

Kennis van de locatie

Zoals we al schreven is een gedegen kennis van de locatie ook noodzakelijk. In de 30 jaar tijd dat Immoabroad actief is in Spanje kennen alle makelaars van het bedrijf alle zones op hun duimpje. Een ander groot voordeel is dat het team je in je eigen taal te woord kan staan om misverstanden te voorkomen.

Zie je jezelf al slenteren door steden als Barcelona, Valencia of Málaga? Een kop koffie drinken op een pittoresk pleintje in een ‘pueblo blanco’? De bergen en natuurreservaten in het binnenland ontdekken? Of stel je jezelf voor al zittend op je terras met uitzicht over zee en nippend aan een heerlijke Spaanse wijn? Neem dan snel vrijblijvend contact op met Immoabroad of kijk op de website.

Dit vind je misschien ook leuk