Verhuizen naar Spanje? Dit zijn de voordelen..

door admin
Verhuizen naar Spanje? Dit zijn de voordelen..

De voordelen van verhuizen naar Spanje? Wij zetten ze hieronder voor je op een rij! 

Veel zon

Een van de grootste voordelen van wonen in Spanje is het feit dat je van veel zon kunt genieten. Het Spaanse klimaat bestaat uit zachte temperaturen in de wintermaanden en fijne warme temperaturen in de zomer. Met meer dan 300 dagen zon per jaar is het een land waar je optimaal van heerlijk weer kunt genieten.

Mooie stranden

Spanje heeft een kustlijn van in totaal zo’n 5000 km, waardoor tijd spenderen op het strand hier goed mogelijk is. Zonnebaden, lunchen of dineren bij een van de gezellige strandpaviljoens of een strandwandeling maken: het is allemaal mogelijk. Spanje heeft prachtige stranden en dit is een groot voordeel aan wonen in dit land.

Goedkoper om te wonen

Een huis of appartement kopen in Spanje is over het algemeen goedkoper dan in ons eigen land. Wel is wonen rondom een centrum van een populaire stad vaak duurder, maar als je hier iets buiten gaat wonen betaal je een lagere prijs dan in Nederland. Daar komt nog bij dat je echt voor je droomhuis kunt gaan voor een mooie prijs. Een eigen oprit, zwembad en tuin: niets is hier te gek. Het aanbod aan mooie woningen is in Spanje groot, waardoor je voor een aantrekkelijke prijs een prachtige woning kunt kopen. Een verhuizing naar dit land kost natuurlijk wel geld. Kijk van tevoren goed naar de verhuiskosten zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Naast het feit dat een woning kopen of huren goedkoper is in Spanje, is het ook zo dat het leven in Spanje goedkoper is. Zo kan uiteten gaan minder geld kosten dan in Nederland en ook boodschappen doen kost over het algemeen minder geld.

Lekker eten

Als je gek bent op lekker eten, dan is Spanje hét land voor jou. Spaans eten is over het algemeen echt heerlijk. Van Spaanse tapas tot heerlijke vis- en vleesgerechten: in dit land kun je echt lekker eten. Dat maakt het leuk om uiteten te gaan en te genieten van al het lekkers dat Spanje te bieden heeft.

Genieten van cultuur

Ben je een echte cultuurliefhebber? Dan kun je in Spanje ontzettend veel zien en beleven. Spanje staat op nummer 3 van de Unesco Werelderfgoedlijst en dat is niet zonder reden. Over het hele land vind je prachtige monumenten, parken en andere culturele trekpleisters.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen heeft het diverse voordelen om in Spanje te wonen. Uiteraard zijn dit slechts wat voorbeelden, het land heeft nog veel meer leuks in petto. Kies je ervoor om te emigreren naar dit land, dan is het wel belangrijk om de verhuizing goed te regelen. Hulp inschakelen van professionele verhuizers is hiervoor een aanrader.

Dit vind je misschien ook leuk