Dit zijn de mooiste plekken op Mallorca

door admin
Dit zijn de mooiste plekken op Mallorca

Het Spaanse eiland heeft je ontzettend veel te bieden. Geniet van de natuur en cultuur op het eiland, de rust en de fraaie stranden. Ben jij bekend met de mooie plekken op Mallorca? En heb je naast Mallorca ook het eiland Menorca al eens overwogen? Dit ligt naast Mallorca. Hetzelfde geldt trouwens ook voor het populaire Ibiza.

Zowel Ibiza als Menorca zijn aanzienlijk kleiner dan Mallorca zelf. Het kan leuk zijn om twee eilanden met elkaar te combineren, wanneer je een vakantie in Spanje aan het plannen bent. Plan jij een vakantie voor het voorjaar, of wacht je met je reis tot de eerstvolgende zomerperiode?

Vakantie naar Mallorca combineren met Menorca

Zoals reeds beschreven werd, valt een vakantie naar Mallorca goed te combineren met een bezoek aan Menorca. Belangrijke Menorca bezienswaardigheden zijn onder meer de badplaatsen Mahón, Ciutadella, Galdana en Son Bou. Bij ieder van deze plaatsen vind je een fraai strand, waar het fijn vertoeven is op de warme dagen in het voorjaar of de zomer. Na een heerlijke ontspannen dag is het tijd voor een hapje en drankje op de terrassen in een van deze badplaatsen.

Naast de stranden vind je op het groene Menorca ook veel natuur. Je kunt er prachtig wandelen! In plaats van een wandeling, zou je ook een rondtocht met de auto kunnen overwegen. 

Tip: Palma Mahon is een veerdienst die Mallorca met Menorca verbindt. Houd er rekening mee dat je zo’n 5,5 uur onderweg bent van het ene naar het andere eiland. Je kunt zowel vanaf Mallorca, als vanaf Menorca terug naar Nederland vliegen.

Belangrijkste bezienswaardigheden op Mallorca

Waar Menorca je tal van fraaie bezienswaardigheden te bieden heeft, geldt hetzelfde voor Mallorca. Dit eiland is alleen aanzienlijk groter dan Menorca. Je kunt je er zeker een of twee weken goed vermaken. Mallorca biedt alle ingrediënten die je nodig hebt voor zowel een ontspannen, rustige vakantie als voor een meer actieve belevenis.

Huur bijvoorbeeld een kajak of een SUP om de golven rond het eiland te trotseren. Ook duiken is populair in het gebied rondom Mallorca. Wat tref jij onder de zeespiegel aan? 

Voldoende mogelijkheden om te ontspannen

Wie zoekt naar een minder actieve vakantie, legt een badlaken neer op een van de vele stranden van het eiland. Sluit de dag af in plaatsen als Alcudia, Sóller of Palma de Mallorca. In deze laatste stad kun je heerlijk slenteren langs de leuke winkeltjes en door de knusse steegjes. De stad biedt tal van pleinen met daaraan verschillende restaurantjes en barretjes.

Andere leuke bezienswaardigheden op Mallorca:

  • De grotten van Cuevas del Drach
  • De vuurtoren en het uitzicht op Cap de Formentor
  • Het Arabische La Almudaina
  • Het vissersplaatsje Port de Valledemossa
  • Het klooster Santuari de Lluc in de bergen
  • Het berggebied Serra de Tramuntana
  • Het ronde kasteel van Bellver
  • De kathedraal van Palma de Malllorca
  • De grotten van Cuevas dels Hams
  • Het verborgen strand van Caló des Moro

Dit vind je misschien ook leuk