Spanje heeft een groot aanbod van wellness en natuurlijke therapieën

door admin
Spanje heeft een groot aanbod van wellness en natuurlijke therapieën

Het land biedt historische thermaalbaden of afgelegen wellnessresorts waar je op een luxueuze manier kunt herstellen van de waan van de dag voor meer kwaliteit van leven als je weer thuis bent. Daarnaast zijn er verschillende warmwaterbaden te vinden waar al eeuwenlang gebruik wordt gemaakt van geneeskrachtig water. Dit kan zelfs diverse luchtwegaandoeningen verlichten. We zetten er een paar voor je op een rij en beginnen met drie bekende oude thermale baden die nog steeds in gebruik zijn en eindigen met drie voorbeelden van luxueuze en moderne spa’s en wellness centra in Spanje.

Balneario de Archena, Murcia

Met een geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd, is Balneario de Archena een van de oudste thermale baden van Spanje die nog steeds in gebruik is. Dit thermale kuuroord ligt in de regio Murcia en biedt een scala aan faciliteiten en behandelingen. Hieronder warmwaterbronnen, thermale baden, modderbaden en hydrotherapie. Het complex combineert moderne voorzieningen met traditionele genezingspraktijken. Het biedt daarmee een verjongende ervaring die geworteld is in oude thermische tradities.

Balneario de Lanjarón, Granada

Balneario de Lanjarón ligt in de pittoreske regio Alpujarra op de zuidflanken van de Sierra Nevada in Andalusië. Dit kuuroord trekt al sinds 18e eeuw bezoekers. Het is beroemd om zijn mineraalrijke thermale wateren, biedt een verscheidenheid aan behandelingen en therapieën die gericht zijn op het bevorderen van ontspanning, welzijn en het verlichten van verschillende aandoeningen. De thermale baden van Balneario de Lanjarón vormen een populaire bestemming voor wie op zoek is naar de heilzame werking van natuurlijke bronnen.

Balneario de Ledesma, Salamanca

Balneario de Ledesma, gelegen in de provincie Salamanca, is een ander oud thermaal bad dat de tand des tijds heeft doorstaan. Dit historische kuuroord dateert uit de Romeinse tijd en staat sindsdien al bekend om zijn mineraalrijk water. Sinds 1886 is het verklaard tot plek van medicinaal mijnbelang in Spanje. Bezoekers kunnen genieten van een scala aan wellnessbehandelingen, waaronder thermale baden, massages en moddertherapie, terwijl ze zich onderdompelen in de rustige ambiance van de fraaie landelijke omgeving.

Balneario de Cestona, Baskenland

Balneario de Cestona, genesteld in het pittoreske stadje Cestona in Baskenland op 30 minuten van de stad San Sebastián. Het is een van de oudste thermale baden van Spanje. Dit kuuroord is opgericht in de 19e eeuw en biedt een mix van traditionele en moderne behandelingen. Bezoekers kunnen genieten van de mineraal-geneeskrachtige warmwaterbronnen, hydrotherapie, saunasessies en andere wellnesstherapieën terwijl ze genieten van de prachtige natuurlijke omgeving.

SHA Wellness Clinic, Alicante

SHA Wellness Clinic ligt in El Albir aan de prachtige Costa Blanca. Het is een wereldberoemde bestemming voor wellness en holistische gezondheid. De gepersonaliseerde wellnessprogramma’s combineren natuurlijke therapieën, gezonde voeding, fitnessactiviteiten en behandelingen op het gebied van mentale, emotionele en spirituele aspecten. Alles is erop gericht om een harmonieuze balans in alle facetten van het leven te bereiken. Het kuuroord biedt bovendien state-of-the-art faciliteiten en medische experts met diensten zoals diagnostische gezondheidsscreening, genetische testen en anti-aging behandelingen.

Shanti Som Wellbeing Retreat, Marbella

Shanti Som ligt te midden van de adembenemende Andalusische heuvels tussen de pittoreske dorpjes Ojén en Monda in het binnenland van Marbella. Het is een luxueus retraitecentrum gewijd aan welzijn en verjonging. Gasten kunnen gepersonaliseerde wellnessprogramma’s en yoga-retraites volgen en detox-pakketten afnemen. En dat alles in een sfeer vol Balinese esthetiek met traditionele elementen, weelderige tuinen en een vredige atmosfeer waardoor je je werkelijk in een andere wereld waant. De spa biedt een scala aan behandelingen, waaronder ayurvedische therapieën, holistische massages en schoonheidsrituelen.

Monasterio de Piedra Hotel & Spa, Zaragoza

Voor nog een unieke wellnesservaring is Monasterio de Piedra Hotel & Spa gevestigd in een voormalig 12e-eeuws klooster. Het monumentale gebouw wordt omgeven door prachtige tuinen en watervallen. Samen creëren die een sfeer van rust en contemplatie die teruggaat tot eeuwen geleden. Het wellnesscentrum ligt bovendien midden in een natuurpark. Het thermale water dat afkomstig is van de nabijgelegen watervallen, staat bekend om zijn helende eigenschappen. Het kuuroord biedt een breed palet aan hydrotherapiebehandelingen, thermische circuits en ontspanningsruimtes. Het heeft ook buitenzwembaden, Turkse baden en een op grotten geïnspireerde wellnessruimte.

Creëer een spa-ervaring in je eigen huis

Het leidt geen twijfel dat luxueuze kuuroorden en wellnesscentra een ongeëvenaarde ervaring bieden. Toch is het ook mogelijk om de serene sfeer en de voordelen van een spa-ervaring in het comfort van je eigen huis te creëren. Met de opkomst van innovatieve technologieën en gespecialiseerde producten kunnen mensen nu genieten van een spa in hun eigen badkamer. Of het nu gaat om een high-tech spatoilet dat ultiem comfort en hygiëne biedt, een ontspannende regendouche voor een verkwikkende watermassage, of een luxe bad met geavanceerde bubbelsystemen – de mogelijkheden zijn eindeloos. Het creëren van een spa-ervaring bij je thuis stelt je in staat om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en jezelf te verwennen met ontspanning en welzijn op elk gewenst moment.

Bekijk ook: Spatoilet, het slimme en luxe toilet voor jouw badkamer in Spanje

Dit vind je misschien ook leuk