Ziek tijdens je vakantie in Benidorm?

door admin
Ziek tijdens je vakantie in Benidorm?

Hierin werd gekeken naar de bestemmingen waar reizigers de grootste kans hebben om tijdens hun vakantie ziek te worden. Het onderzoek, genaamd de Travel Bug Index, analyseerde meer dan 2,4 miljoen posts op reisforums over de meest populaire bestemmingen ter wereld. Hierbij werd gekeken naar zoekwoorden als “salmonella”, “gastro-enteritis”, “e-coli” en “voedselvergiftiging”.

Bekijk ook: Benidorm soliciteert met duurzame koers naar EU-fondsen

Op wereldwijd niveau wordt de lijst aangevoerd door Punta Cana in de Dominicaanse Republiek, met een score van 90,4. Maar op Europees niveau is het de Spaanse bestemming Benidorm die eruit springt. De stad aan de Costa Blanca staat op de eerste plaats in Europa, met een score van 26,4 op de Travel Bug Index.

Ongeveer 4,5% van de circa 52.000 posts over deze bestemming bevatten klachten over voedselvergiftiging en andere ziekten. Desondanks benadrukken de onderzoekers dat het risico laag is en dat Benidorm een veilige bestemming is.

Top vijf Europa

Na Benidorm volgen op de Europese lijst Londen in het Verenigd Koninkrijk (21,7), Sunny Beach in Bulgarije (21,5) en Parijs in Frankrijk (19,4). De top vijf wordt afgesloten door Tenerife, waarin in 3,17% van de recensies over deze bestemming gesproken werd over ziekten, van een totaal van 1.700.

In de rest van de top tien staan nog twee Spaanse bestemmingen: Menorca op 6 met 13 punten, gevolgd door Mallorca op 7 met 12,3 punten. Daarna volgen nog Rome en de twee Griekse bestemmingen Sante en Mykonos.

Ziekteriscio Benidorm een derde van dat in Punta Cana

Over Benidorm schrijft Forbes: “Met zijn hoogbouwhotels, uitgestrekte stranden en goedkope, frequente vluchten trekt Benidorm meer dan een miljoen toeristen per jaar. Maar hoewel Benidorm voor veel Britten misschien een thuis ver van huis is, hebben veel anderen er nog steeds geen zin in. Echter, met het kraanwater dat als veilig wordt beschouwd en geen vereiste vaccinaties, is het risico op een buikgriep hier nog steeds slechts ongeveer een derde van dat in Punta Cana in de Dominicaanse Republiek – onze wereldwijde topplek voor ziekte”.

Informeer over mogelijke gezondheidsrisico’s

Het onderzoek toont aan dat het belangrijk is om op de hoogte te zijn van mogelijke gezondheidsrisico’s tijdens het reizen. Reizigers kunnen hierdoor beter voorbereid op vakantie gaan en hun risico op ziekte verminderen. Desondanks benadrukken de onderzoekers dat Benidorm, ondanks de eerste plaats op de Europese lijst, nog steeds een veilige bestemming is.

Lees ook: Miljoenenschade door fraude voor Spaanse kusthotels

Dit vind je misschien ook leuk