Zo ziet de eerste volledig elektrische veerboot van Spanje eruit

door admin
Zo ziet de eerste volledig elektrische veerboot van Spanje eruit

Sinds half mei vaart deze gloednieuwe elektrische veerboot, genaamd Cap de Barbaria, tussen Ibiza en Formentera, een van de eerste routes die de rederij sinds 1998 vaart. Zoals gezegd is de boot zowel in de haven als tijdens het varen volledig stil en heeft een CO2-voetafdruk van nul. De boot is ontworpen om met alle weersomstandigheden te kunnen blijven varen tussen de eilanden.

Rederij trots op duurzame visie met nieuwe boot

Niet alleen het feit dat de boot geen uitstoot produceert was een belangrijke voorwaarde voor de bouw. Doordat de boot volledig geruisloos kan varen en in de haven kan manoeuvreren, wordt de ervaring voor passagiers ook een stuk fijner en is het tegelijkertijd beter voor de mariene leefomgeving en de dieren in de zee zodat zij zo min mogelijk worden gestoord.  

Voorzitter Adolfo Utor van de rederij vertelt aan de ruim driehonderd aanwezigen enorm trots te zijn op de Cap de Barbaria. “Met de presentatie van deze boot zetten wij als rederij onze visie voort door de beste service op de meest duurzame manier te blijven bieden aan onze klanten.”

Zo ziet de elektrische boot tussen Ibiza en Formentera eruit

De eerste elektrische veerboot van Spanje is 82 meter lang en 15,5 meter breed en bereikt een snelheid van maximaal 14 knopen (ongeveer 25 km per uur). De boot beschikt over een eigen opslagsysteem voor energie waardoor de boot tot 12 uur zonder tussendoor op te laden kan blijven varen. De boot kan maximaal 390 passagiers kwijt tijdens een overtocht. Op de boot is ook plek voor voertuigen zoals auto’s, fietsen en andere vervoersmiddelen.

Op het bovendek is een zogenaamde ‘chillzone’, met banken, hangmatten en schaduwdoeken, ingericht zodat passagiers tijdens hun overtocht kunnen genieten van het uitzicht. Op bepaalde dagen zorgt een DJ voor muzikale begeleiding en is er zelfs een cocktailshaker aan boord. Binnen kunnen passagiers genieten van hetzelfde uitzicht vanuit luxe stoelen.

Bij de bouw van de boot is ook een waterstofsysteem geïnstalleerd waardoor Baleària het kan gebruiken als testlaboratorium voor het gebruik van groene waterstof op kleine schaal. Bekijk hier een impressiefilmpje van de eerste volledig elektrische boot van Spanje.

Praktische informatie over de overtocht tussen Ibiza en Formentera

Het advies is om vooraf een ticket te reserveren, vooral ook omdat er regelmatig aanbiedingen voorbijkomen. De overtocht van het ene naar het andere eiland duurt ongeveer een half uurtje en kost gemiddeld 23 euro per persoon voor een retourticket wanneer je zonder voertuig wilt overvaren.

Dit vind je misschien ook leuk