Appartementencomplex ingestort in Spaanse badplaats

door admin
Appartementencomplex ingestort in Spaanse badplaats

Vlak na het instorten van het gebouw, rukten er tientallen brandweer- en ambulance-eenheden uit richting Peñíscola. Al vrij snel was het duidelijk dat er zeker drie mensen onder het puin bedolven zijn geraakt.

Jonge man als eerst gered onder appartementengebouw Spanje

Even na middernacht werd een jongen van 26 jaar levend onder het puin vandaag gehaald. Hulpdiensten hoorden hem roepen en kloppen. Toen de man werd gered, verkeerde hij in shock. Hij is naar het ziekenhuis gebracht en daar vertelde hij aan de hulpdiensten dat ook zijn jongere stiefbroer en zijn moeder onder het puin waren bedolven.

Donderdagochtend rond half acht werd het levenloze lichaam van een jongen van 14 jaar -vermoedelijk de stiefbroer van de eerder gevonden man – onder het puin gevonden. Zijn lichaam is inmiddels geborgen door de autoriteiten.

Spaanse reddingsdiensten nog altijd op zoek naar vermiste vrouw

Op het moment van schrijven zijn Spaanse hulpdiensten druk met de reddingsactie. De moeder van de geredde jongen zit nog altijd vast onder het puin maar volgens lokale media is zij wel gelokaliseerd door reddingshonden. Momenteel is nog niet bekend of deze vrouw leeft. Wel is bekend dat reddingsdiensten moeite hebben om op een veilige manier bij haar te komen.

Waarom stortte appartementencomplex zomaar in?

Op dit moment is het nog niet bekend waarom een deel van het complex, dat werd gebouwd in de jaren ‘90, instortte. Ximo Puig, de regiopresident van Valencia, liet weten dat de architecten van het gebouw een eerste evaluatie hebben gedaan. “Voor nu is het belangrijk dat reddingsdiensten hun werk kunnen doen alvorens we ons bezighouden met de reden van het instorten van het gebouw,” aldus Puig.

WhatsAppgroep biedt zekerheid op niet meer slachtoffers

Volgens de burgemeester van het Spaanse dorp zijn er acht woningen naar beneden gekomen waar naar schatting zo’n dertig mensen wonen. De Spaanse hulpdiensten weten momenteel vrij zeker dat er niet nog meer mensen onder het puin zijn bedolven.

Alle inwoners waren namelijk lid van een WhatsAppgroep waardoor iedereen al vrij snel kon worden gelokaliseerd en kon worden vastgesteld dat zij zich niet in het complex bevonden op het moment dat het gebouw instortte.

Dit vind je misschien ook leuk