Boete voor DJ die drank spuwde in publiek in Torremolinos

door admin
Boete voor DJ die drank spuwde in publiek in Torremolinos

De DJ van het duo Les Castizos heeft volgens Cadena SER de boete al betaald, maar de eigenaren van de strandclub gaan in hoger beroep. Fran Sotomayor danste op een verhoging met een fles Jägermeister in zijn hand, nam een slok en sproeide die vervolgens over de hoofden van zijn dansende en dicht opeengepakte publiek.

De muzikant had met zijn actie weg kunnen komen, ware het niet dat beelden van het incident – veelal met verontwaardigde commentaren erbij – werden verspreid via sociale media. Een video ervan ging zo viraal dat Sotomayor later ‘beschaamd’ zijn verontschuldigingen aan heeft geboden voor zijn ‘onverantwoordelijke gedrag’. 

@Barbalight tweette op 1 augustus vorig jaar: ‘Iedereen zonder mondkapje en daarbovenop een spectacel waarbij alcohol wordt gespuugd. Zo geniet men in de discotheek KOKUN OCEAN CLUB in Torremolinos, zeer aan te bevelen…’

Direct daarna moest Kokun Ocean Club vijftien dagen sluiten omdat de preventieve maatregelen tegen het coronavirus niet waren nageleefd. Het was volgens de krant ABC de burgemeester van Torremolinos zelf die de sluiting aankondigde als een ‘voorlopige en preventieve maatregel’ om te laten zien hoe ‘serieus de gemeente werkt om de veiligheid voor de volksgezondheid in de hele gemeente te garanderen’. Vanaf dat moment verhoogde de gemeente ook de controles in de uitgaansgebieden, zodat dergelijke incidenten niet meer voor zouden komen.

Dit vind je misschien ook leuk