Ximo Puig kondigt geleidelijke de-escalatie van beperkingen aan

door admin
Ximo Puig kondigt geleidelijke de-escalatie van beperkingen aan

De de-escalatie blijft voortdurend afhankelijk van de voortzetting van de positieve trend van de besmettingscijfers en de ziekenhuisbezetting tijdens deze vijfde golf, zo benadrukte de president.

Het gemiddelde 14-daagse incidentiecijfer over heel Spanje bedraagt ​​op 1 september 221,76 gevallen per 100.000 inwoners. Terwijl dit cijfer voor Valencia nog lager is, namelijk 173,35 gevallen per 100.000 inwoners. Deze cijfers hebben echter nog lang niet het niveau bereikt waarbij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de pandemie als onder controle zou beschouwen.

Vol optimisme

In een recente tweet verklaarde Puig: “We beginnen een politieke periode vol optimisme. 76% van de Valencianen ouder dan 12 jaar is volledig gevaccineerd en bijna 90% heeft ten minste één dosis. Een collectief succes. De pandemie overwinnen, onszelf als volk reactiveren”. Hij stelde zichzelf het doel van 9 oktober: de viering van de Día de la Comunidad Valenciana.

Nieuwe maatregelen nog goed te keuren

De Generalitat is van plan om maandag samen te komen aan de Interdepartementale Tafel voor de beheersing en preventie van Covid-19. Hier zal de epidemiologische situatie geëvalueerd worden en worden de nieuwe maatregelen tegen het coronavirus goedgekeurd.

In dit verband overweegt Puig de sluiting van het nachtleven en de beperkingen voor de horeca te handhaven naarmate het vaccinatieplan vordert. In het geval van een verlenging van de avondklok, heeft de Generalitat de goedkeuring nodig van het Hooggerechtshof van de Valenciaanse Gemeenschap.

Op 7 september worden nieuwe beperkingen van kracht. Dit is de dag voor de start van het nieuwe schooljaar.

Dit vind je misschien ook leuk