Wat is de beste nationale vakantiebestemming van Spanje?

door admin
Wat is de beste nationale vakantiebestemming van Spanje?

De prijzen die naar aanleiding van die onderzoeken worden uitgereikt worden gezien als de belangrijkste prijzen in de reiswereld. Deze werden vorige week uitgereikt tijdens de achtste editie van de Premios Condé Nast Traveler in Teatro El Principito in Madrid.

Met haar prachtige baaien, mooie stranden, gevarieerde kustpaden, het mediterrane licht, de middeleeuwse dorpjes met een uniek karakter is dit jaar gekozen voor de Costa Brava als de beste nationale bestemming. Daarbij worden nog de gastronomie en het historische erfgoed dat in het gebied bestaat geroemd. 

Costa Brava

De Costa Brava is het gebied van Blanes tot Portbou op de grens met Frankrijk. HIer liggen middeleeuwse stadjes en vissersdorpjes verscholen in stille baaien omgeven van ruige rotsen, die de reizigers het beste van het binnenland en de Middellandse Zeekust bieden.

Een stuk ruige maar tegelijkertijd vredige kustlijn die de wereldberoemde Spaanse kunstschilder Salvador Dalí zelf fascineerde. De kunstenaar had tot de dood van zijn vrouw Gala zijn toevlucht in Cadaqués. Zijn huis is nu een museum voor liefhebbers van zijn schilderkunst.

Spirituele retraite

Zoals Dalí zijn talloze mensen gefascineerd geraakt door de schoonheid van het gebied. De verborgen baaien zijn naast de rustige steden het perfecte paradijs voor diegenen die een meer spirituele retraite willen maken buiten het hoogseizoen, of die midden in de zomer intens willen genieten van het zand, het water en de sfeer van de strandtenten waar verse vis en schaaldieren worden geserveerd.

Mooie stadjes

Onder de steden van de Costa Brava zijn: Calella de Palafrugell met smalle straatjes en typische vissershuisjes; het middeleeuwse stadje Peratallada waar de tijd stil lijkt te staan; het kleine stadje Púbol met het goed bewaard gebleven kasteel waarin Gala woonde; of Sant Pere Pescador waar je nog de maritieme sfeer van weleer kunt voelen. Bezoek deze plaatsen en geef je over aan hun charmes.

Lees ook: Costa Brava, Catalaans binnenland en Costa de la Luz populair in Spanje

De zon verwarmt er niet alleen de strandliefhebbers, maar ook de wijngaarden waar de rode garnacha wordt verbouwd die typisch is voor dit gebied. Deze druif wordt gebruikt om een zoete wijn van te maken die heerlijk is bij desserts. 

Sporen uit het verleden

Naast Iberische, Griekse en Romeinse archeologische resten, zoals Ullastret of Empúries, zijn langs de Costa Brava ook goed bewaarde middeleeuwse overblijfselen te bezoeken, zoals het Perelada-kasteel of het Sant Pere de Rodes-klooster. 

Lees ook: Toeristische sector van Costa Brava plaatst herstel in 2022

Bovendien kun je in dit Noordoostelijke gelegen hoekje van Spanje genieten van enkele van de mooiste natuurparken van het land, zoals de Medes-eilanden, Cap de Creus of de Aiguamolls de l’Empordà.

Andere winnaars van de Premios Condé Nast Traveler 2021 waren:

  • Beste stedelijk hotel van Spanje: Serras (Barcelona)
  • Beste Hotel Uitje van Spanje: A Quinta da Auga (Santiago de Compostela)
  • Beste Resort in Spanje: Jumeirah Port Soller (Mallorca)
  • Beste hotel voor gezondheid, sport en welzijn van Spanje: Es Racó d’Artà (Mallorca)
  • Beste Gastronomische Hotel: Hotel Único, Madrid, met chef Ramón Freixa
  • Beste Nieuwe Hotel: Four Seasons Madrid
  • Beste Design Hotel: La Bionda (Begur, Girona)
  • Beste Nationale bestemming: Costa Brava (Girona)
  • Beste Condé Nast Traveler Duurzaam & Eco: La Donaira (Serranía de Ronda, Málaga)
  • Beste Vliegmaatschappij: Iberia / Iberia Express
  • Prijs Cruisemaatschappijen: Baleària

Dit vind je misschien ook leuk